Με το άρθρο 111 του Πολυνομοσχεδίου που κατετέθη στη Βουλή τη νύχτα της 15ης Δεκεμβρίου και ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα, εισάγεται νέα διάταξη στο νομικό πλαίσιο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ξεκινάει σήμερα στις 9:30 το 1o Συνέδριο του Δικτύου CIVINET Greece – Cyprus που θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy στο Μαρούσι, υπό τον τίτλο «Η Ελληνική Κοινωνία απέναντι στην Πρόκληση της Βιώσιμης Κινητικότητας με ορίζοντα το 2030».

Εγκύκλιο για την προστασία της Δημόσιας Υγείας κατά την παροχή συσσιτίων και τους υγειονομικούς όρους λειτουργίας των κοινωνικών παντοπωλείων, απέστειλε ο Υπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων, σε όλους τους Περιφερειάρχες και σε όλους τους Δήμους (δια της ΚΕΔΕ).

Δημοσιεύθηκαν την 29η Οκτωβρίου οι δύο Αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την απόδοση της11ης τακτικής δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του 2021 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Περιφέρειες)

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, η έκδοση νέας συμπληρωματικής απόφασης Κ.Α.Π., ύψους 100 εκατ. ευρώ, για την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση των Δήμων όλης της χώρας.

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αγ. Σάββας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, θα πραγματοποιείται δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» για όλες τις γυναίκες, ηλικίας 38-70 ετών, μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής.

Χρέη προς δήμους που αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ εξετάζει να μεταφέρει για είσπραξη από την εφορία η κυβέρνηση. Το ρόλο του «εισπράκτορα» για λογαριασμό των δήμων θα αναλάβει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ) με βάση όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). 

Περισσότερα Άρθρα...