Την μεταφορά διοικητικών υπαλλήλων των δήμων στην Δημοτική Αστυνομία ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος . Όπως είπε, , κηρύσσοντας την έναρξη της Συνεδριακής Διαδικασίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας:

Eε επιστολή που απέστειλε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, προς τους Δημάρχους όλης της χώρας, τους επισημαίνει την ανάγκη να παραμείνουν ανοικτά και λειτουργικά, στη διάθεση των ανθρώπων με αναπηρία, τα κολυμβητήρια των Δήμων, προκειμένου να μπορούν και κατά τη διάρκεια του καθολικού απαγορευτικου (lockdown) να συνεχίσουν το θεραπευτικό τους πρόγραμμα.

Με δύο Αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκαν την 4η Νοεμβρίου, δόθηκαν συνολικά 114.459.414,67 ευρώ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας.

Στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συζητήθηκε το περιεχόμενο του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2021. Επισημάνθηκε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη για τους Δήμους, γιατί προβλέπεται σημαντική μείωση των ΚΑΠ, που θα φτάσει στα 300 εκ. ευρώ, ενώ αντίθετα θα υπάρξει αύξηση των μεταβιβάσεων λόγω της υλοποίησης του ΕΣΠΑ. 

Έκτακτη επιχορήγηση 60 εκατ. ευρώ προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες, προκειμένου να καλύψουν απώλειες από την είσπραξη δημοτικών τελών από καταστήματα που κλείνουν λόγω της καραντίνας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή των Δημ. Καμπουράκη και Γιώργου Ευγενίδη.

Tο Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε 782 προσλήψεις τακτικού προσωπικού και έμμισθης εντολής για το 2021 σε Δήμους, Περιφέρειες και τα Νομικά Πρόσωπα ΟΤΑ.

Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών, κατανέμονται 33.642.800,00 ευρώ σε 326 Δήμους της Χώρας.

Περισσότερα Άρθρα...