egkatal-ix

Περισσότερα από 800 εγκαταλελειμμένα οχήματα κατέγραψαν οι υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας σε μια οργανωμένη επιχείρηση απομάκρυνσής τους. Με λίγα λόγια ένα ολόκληρο πάρκινγκ που θα στοίχιζε 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ.

Με εντολή λοιπόν του Δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου, οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες ξεκίνησαν την καταγραφή όλων των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στους δρόμους της Γλυφάδας.

Οι υπάλληλοι του Δήμου επικολλούν σε εμφανή θέση στα εν λόγω οχήματα ειδικά αυτοκόλλητα, τα οποία περιέχουν στοιχεία όπως η ημερομηνία που κολλήθηκε η ειδοποίηση στο όχημα και το διάστημα της προθεσμίας απομάκρυνσης του οχήματος.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν υποβάλλει ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, μέσα στην προκαθορισμένη από το νόμο προθεσμία, το όχημα θα απομακρύνεται και θα οδηγείται προς ανακύκλωση, ενώ ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται με πρόστιμο εγκατάλειψης οχήματος.

kep igeias

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γλυφάδας, μια νέα δημοτική δομή που σκοπό έχει την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Το ΚΕΠ Υγείας ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών, για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων.

Το ΚΕΠ Υγείας προτείνει συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό, ώστε κάθε πολίτης να θωρακίσει την υγεία του. Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή να ενημερωθείτε για τους γιατρούς που συνεργάζονται με τα ΚΕΠ Υγείας μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2019690722 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τέλος να περάσετε εργάσιμες ημέρες και ώρες από το ΚΕΠ Υγείας που βρίσκεται στη διεύθυνση Μυστρά 1 & Επιδαύρου, στην Άνω Γλυφάδα.

Για ένα μικρό αριθμό πολιτών (καταρχήν <10% του συνόλου των παραπεμπομένων), ανασφάλιστων και απόρων που έχουν λάβει ειδικό παραπεμπτικό μέσω του προγράμματος των ΚΕΠ Υγείας ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και οι οποίοι απευθύνονται στους ιατρούς-συνεργάτες για προληπτικές εξετάσεις, θα παραπέμπονται δωρεάν.

Η συμμετοχή των πολιτών στις ευπαθείς ομάδες του προγράμματος βεβαιώνεται εγγράφως από τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας.

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι προς το παρόν τα εξής:

1. Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής
2. Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου
3. Πρόληψη καρκίνου του μαστού
4. Πρόληψη καρκίνου του προστάτη
5. Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
6. Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων
7. Πρόληψη μελανώματος

glyf kritika proionta

40 κρήτες παραγωγοί σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών Γλυφάδας εκθέτουν για ένα πενθήμερο τα γνήσια κρητικά προϊόντα  

GLYFADA EKDHLOSI KATHARISMOS AKTWN
Πρόγραμμα εκδηλώσεων-δράσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 11-10-2014 - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ -ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

18.00 . Έναρξη Ημερίδας . Χαιρετισμός Δημάρχου κου Παπανικολάου Γ.

18.30. Ομιλία εκπροσώπου ΥΕΝ. Ομιλία Λιμενάρχη Γλυφάδας Πλωτάρχη Λιάκου Κ. 

19.00. Ομιλία εκπροσώπου HELMEPA στέλεχος Ναυτιλιακού Τομέα κου Πεσματζόγλου Γ. με θέμα: « Απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές και ο ρόλος των εθελοντών» 

19.30. Ομιλίες επιστημονικών εκπροσώπων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών
Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας με θέματα:
.Δρ. Ν .Σύμπουρα «Οι επιπτώσεις της ρύπανσης στο θαλάσσιο οικοσύστημα : η περίπτωση του Σαρωνικού Κόλπου». . Χρ. Ιωακειμίδης « Τα θαλάσσια απορρίμματα, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους μας.

20.00. Πέρας εκδήλωσης.

-ΙΣΟΓΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Φιλοξενείται επιστημονικό φωτογραφικό υλικό από το κέντρο θαλασσίων ερευνών και του ΥΕΝ. 


ΚΥΡΙΑΚΗ 12-10-2014

10.30. Συνάντηση στην 2η Μαρίνα Γλυφάδας στην Γραμματεία της εκδήλωσης για εγγραφή εθελοντών , παραλαβή υλικού (γάντια, εργαλεία συλλογής, σακούλες, νερό ) και χάρτη επιχείρησης. 
.
Ο σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ θα έχει ανοικτά την είσοδο για επίσκεψη παιδιών και ευαισθητοποίηση στην οικολογία . 

Δρ Θεοδοσόπουλος Στέλιος
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος 
Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού
 

pyrosvestiko brady

Φωτιά ξέσπασε, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, σε ισόγειο κατάστημα - υπεραγορά τοπικών προϊόντων στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση πυρόσβεσης στο κατάστημα με τη φωτιά να έχει τεθεί σε μερικό έλεγχο.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε την κλήση για φωτιά σε κατάστημα στις 00:30 στη συμβολή των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Μάρκου Μπότσαρη.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 8 οχήματα με 24 πυροσβέστες.

rakosyllektria

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η υπόθεση θανάτου δύο ηλικιωμένων αδελφών, ρακοσυλλεκτών, που τον περασμένο Ιούλιο είχαν βρεθεί νεκροί και σε κατάσταση προχωρημένης σήψης στο σπίτι τους, στη Γλυφάδα.

Οι δύο ηλικιωμένοι, παρότι είχαν διαφορά ηλικίας 15 ετών απεβίωσαν την ίδια ημέρα και ο θάνατός τους είχε αρχικά αποδοθεί σε παθολογικά αίτια. Τα αίτια θανάτου τους, ωστόσο, επανεξετάζονται μετά τον εντοπισμό κυκλώματος απατεώνων που αποπειράθηκαν να κάνουν ανάληψη ποσού 160.000 ευρώ από κατάθεση ύψους 550.000 ευρώ, την οποία περιέργως διατηρούσαν οι δύο ρακοσυλλέκτες.

Το ίδιο κύκλωμα φέρεται να αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητο που είχαν στην ιδιοκτησία τους οι δύο ηλικιωμένοι ρακοσυλλέκτες, καθώς στην κατοχή ενός εκ των μελών του κυκλώματος βρέθηκε πλαστογραφημένο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του εν λόγω ακινήτου.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της 7ης Οκτωβρίου στο Π. Φάληρο τρία άτομα, δύο άνδρες 46 και 66 ετών και μία συμβολαιογράφος 47 ετών, ενώ αναζητείται άνδρας 42 ετών, στον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει αρχηγικό ρόλο στην απάτη. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, στις 25 Σεπτεμβρίου ο 66χρονος και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της απάτης εμφανίστηκαν σε υποκατάστημα τράπεζας και με πλαστογραφημένο πληρεξούσιο προσπάθησαν να κάνουν ανάληψη 160.000 ευρώ από τον λογαριασμό των ρακοσυλλεκτών.

Μερικές ημέρες αργότερα, την 7η Οκτωβρίου, ο 66χρονος μετέβη εκ νέου στο υποκατάστημα και παρέλαβε επιταγή ύψους 50.000 ευρώ. Συνελήφθη επιτόπου από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Εξω από την τράπεζα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η συμβολαιογράφος και ο συνεργός τους.

Η γυναίκα έχει και στο παρελθόν συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα, ενώ και σε βάρος του 46χρονου (παλαίμαχου ποδοσφαιριστή) εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη. Αμφότεροι, μετά την απολογία τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Καθημερινή

dimarxeio-glifadas

Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Γλυφάδας (Γραφείο Διαμεσολάβησης, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Τράπεζα Χρόνου) λειτουργούν σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη (ΕΠ.Ε.Κ.Σ.Α.), στο πλαίσιο υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Γλυφάδας και εξυπηρετούν ήδη πάνω από 500 οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Στο έργο αυτό είναι καίριας σημασίας η συνεισφορά των εθελοντών. Ευχαριστούμε, λοιπόν, θερμά το σύνολο των εθελοντών που μας υποστηρίζουν σε κάθε μας δράση έμπρακτα, αφιερώνοντας τον πολύτιμο χρόνο τους, τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες τους με διάθεση αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας.

Η προσφορά τους αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους.

δελτιο τυπου δημου γλυφαδας

Περισσότερα Άρθρα...