kostas-kokkoris-dimarxos-glifadas

Σύμφωνα με δημοσίευμα του makeleio.gr στις 25-10-13, στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγείται ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κώστας Κόκκορης.

Σύμφωνα πάντα με την υπόψη δημοσίευση, ο δήμαρχος Γλυφάδας, εκλεγμένος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, παραπέμπεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, προκειμένου να δικαστεί για τις κατηγορίες της:

α) Απάτης κατ’ εξακολούθηση, με ιδιαιτέρως μεγάλη προξενηθείσα ζημία και

β) Απιστίας σχετική με την υπηρεσία, από την οποία η ελάττωση της περιουσίας είναι ιδιαιτέρως μεγάλη.

Οι ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες αφορούν στη μη καταβολή τελών στον δήμο Γλυφάδας από κτίριο στο οποίο ο δήμαρχος είναι συνιδιοκτήτης.

kokkoris-dikografo-1

Το vimaonline.gr στις 8/10/2011 μέσα από ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που είχε δημιουργήσει αίσθηση, είχε αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα.

Με τίτλο “Χάθηκαν χιλιάδες ευρώ από το ταμείο του Δήμου Γλυφάδας” αποκαλύψαμε όλες τις πτυχές τις υπόθεσης.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ είχαμε επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Γλυφάδας, ο οποίος μας είχε αναφέρει ότι το όλο θέμα με τις οφειλές της ΕΥΔΑΠ προς το δήμο θεωρείται πλέον λήξαν, καθώς «έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να καταβληθούν από την ΕΥΔΑΠ τα οφειλόμενα προς το δήμο ποσά».

Μάλιστα, όταν αναζητήσαμε το λόγο για τον οποίο η εν λόγω «ενεργοποίηση» συνέβη με καθυστέρηση 11 ολόκληρων χρόνων, η απάντηση που λάβαμε ήταν, ότι την ευθύνη για την καταβολή των δημοτικών τελών και φόρων κατέχει ο μισθωτής και όχι ο ιδιοκτήτης κάποιου κτιρίου.

Η δικάσιμος έχει οριστεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

makeleio.gr,  ελευθερολογιο

Δελτιο Τυπου Δημου Γλυφαδας

Σε μια λιτή αλλά ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη τελετή παρουσία των δωρητών, των μελών του Δημοτικού συμβουλίου, εκπροσώπων της περιφέρειας αλλά και Γλυφαδιωτών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Παλαιού Δημαρχείου, του κτιρίου που έχει συνδεθεί με την ιστορία και την εξέλιξη της πόλης της Γλυφάδας.

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης, μετά τον αγιασμό μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους τους διατελέσαντες Δημάρχους αλλά και τους κατοίκους της πόλης καθώς το συγκεκριμένο κτίριο εκφράζει μνήμες και συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της Γλυφάδας.

Ευχαρίστησε θερμά για ακόμη μια φορά την οικογένεια Μαρτίνου και ιδιαίτερα το ζεύγος Ανδρέα και Αλεξάνδρας Μαρτίνου για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην πόλη και ειδικότερα στην αναπαλαίωση του δημαρχιακού Μεγάρου.

Η τελετή έκλεισε με το κόψιμο της καθιερωμένης κορδέλας από το Δήμαρχο Κώστα Κόκκορη και το ζεύγος Μαρτίνου.

Από νωρίς φαίνεται οτι ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις στο Δήμο Γλυφαδας .

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΟΤΑnews ολοκληρώθηκε η πρώτη δημοσκόπηση , η δεύτερη είναι εν εξελίξει και η τριτη αναμένεται να αρχίσει την άλλη εβδομάδα .

Τρεις διαφορετικές εταιρίες για λογαριασμό τριων διαφορετικών υποψηφίων Δημάρχων. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, κάποια από τις δημοσκοπήσεις να είναι για λογαριασμό Κόμματος και όχι από κάποιον ενδιαφερόμενο .

Τα ονόματα που "μετριούνται" πολλά ! Ακόμα και ονόματα "εκπλήξεις" ! Από όλο το πολιτικό φάσμα ! Βουλευτές , Ευρωβουλευτές , Γενικοί Γραμματείς , επικεφαλείς παρατάξεων , Πρωην Δήμαρχοι, Πρωην Αντιδήμαρχοι και πολλοί άλλοι. Ακόμη και ονόματα καλλιτεχνών !

Τα ευρήματα αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον αφού θα καθορίσουν τη στρατηγική Κομμάτων & Υποψηφιων Δημάρχων .

Από νωρίς ξεκίνησε ο χορός . Κι όποιος αντέξει !

otanews

Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2013 αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητα του Μιχάλη Χρηστάκη για το Δήμο Γλυφάδας.

Όπως αναφέρει το vimaonline.gr η ανακοίνωση της υποψηφιότητας θα γίνει σε κεντρικό σημείο της Γλυφάδας και θα σημάνει και την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Μιχάλης Χρηστάκης είναι δρ. Διεθνών Σχέσεων (Πολιτικός Επιστήμων - Διεθνολόγος), με εξειδίκευση στα Ευρωπαϊκά Θέματα και στις Διεθνείς Σχέσεις.

Είναι Ειδικός Επιστήμονας του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.), στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).

Από τον Ιανουάριο του 2007 είναι Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου.

Ειδικεύεται στα Ευρωπαϊκά Θέματα, στις σχέσεις της Ελλάδας με τις Βαλκανικές Χώρες και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, καθώς επίσης σε θέματα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και ειδικότερα στα Επιχειρησιακά Προγράμματα της χώρας και τις Κοινοτικές Χρηματοδοτήσεις.

Έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος σε σειρά Υπουργείων. Παράλληλα έχει αναπτύξει σημαντική ερευνητική δραστηριότητα και υπήρξε επιστημονικός συντονιστής σε πλήθος κοινοτικών προγραμμάτων.

Επίσης διαθέτει σημαντική διδακτική δραστηριότητα στην ανώτατη και ανώτερη εκπαίδευση με αντικείμενο τις ευρωπαϊκές πολιτικές και τα οικονομικά θέματα. 

vimaonline

 

Ανεξαρτητοποιήθηκε, όπως είχε διαρρεύσει πολλές φορές στο παρελθόν , ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Κ. Κοκκορη, κ. Δ. Αγγελατος, λόγω διαφωνίας του με την πολιτική που ασκεί ο δήμαρχος 

Στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν, όταν από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, ο Ν. Λεβετσοβίτης (πρώην Αντιδήμαρχος) που είναι και Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών , αντέδρασε στις άδειες πλανόδιου εμπορίου στηρίζοντας τις πάγιες θέσεις του εμπορικού Συλλόγου .

Η επόμενη κόντρα Κόκκορη - Λεβετσοβίτη προέκυψε στο στο θέμα των προσλήψεων μέσω ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Ο Λεβετσοβιτης υποστηριζομενος από την πλειοψηφία της Αντιπολίτευσης ζήτησε να αναβληθεί το θέμα λόγω ανύπαρκτης εισήγησης και να επανέλθει σε άλλο συμβούλιο με ολοκληρωμένη & αναλυτική εισήγηση. Ωστόσο η δημοτική πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα .

Ο Δήμαρχος φανερά εκνευρισμένος με τον Λεβετσοβιτη, που ανέδειξε την έλλειψη εισήγησης ακόμη και στο τελευταίο θέμα που αφορούσε τη δαπάνη για τα εγκαίνια του παλαιού δημαρχείου , σηκώθηκε να φύγει , αλλά επέστρεψε αμέσως και το θέμα ψηφίστηκε.

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές , οι τόνοι θα ανεβαίνουν και δεν αποκλείεται να δούμε κι άλλους διαξιφισμούς ανάμεσα στο δήμαρχο Κ. Κόκκορη & τον Αντιπολιτευόμενο Ν. Λεβετσοβίτη.

Ηθικό δίδαγμα:

Όταν θέλεις να παλέψεις τον Κόκκορη, εκνεύρισε τον.  μετά τα άλλα…έρχονται μόνα τους..

 

ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΟΚΚΟΡΗ

"Πικράθηκα απογοητεύτηκα και αηδίασα με την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου που θέλει να λέγεται δήμαρχος της Γλυφάδας.

Η δεσποτική συμπεριφορά του απέναντί μας είναι ακραία και εξοργιστική.

Κατέχετε από αλαζονεία και συχνά η στάση του καθορίζεται από την μανία του ρεβανσισμού. Δυστυχώς τόσο εγώ όσο και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι μου παραπλανηθήκαμε οικτρά, βάλαμε τα στήθη μας μπροστά δείχνοντας εμπιστοσύνη σε κάποιον που δεν την άξιζε.

Λυπάμαι αφάνταστα και δηλώνω απερίφραστα ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι πλήγμα κατά της διαφάνειας και της νομιμότητας.

«Τρομάζω και μόνο στην ιδέα» ότι αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να θέση και πάλι υποψηφιότητα επανεκλογής του για δήμαρχος".

Με πληροφοριες otanews, tsouxtra

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο πολιτιστικός τομέας του Κ.Α.Π.ΠΑ. του Δήμου Γλυφάδας διοργανώνει από τις 30 Αυγούστου έως τις 29 Σεπτεμβρίου στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, τον «Πολιτιστικό Σεπτέμβρη» με στόχο να αποτελέσει θεσμό πολιτιστικών εκδηλώσεων, σημείο αναφοράς και συνάντησης για όλους μας και να συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης μας. 

Το φετινό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο θεματικά και περιλαμβάνει ποιοτικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.

• Μουσικό/Θεατρικό – Κρ. Κατσούλης, Γερ. Γεννατάς, «3 LA LUNA KAI 2 XO!REVOUN?» - 8/9/2013, 21.00

• Παιδικό – Κάρμεν Ρουγγέρη, «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει...» - 9/9/2013, 21.00

• Θέατρο –Γιάννης Μόρτζος, «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» - 10/9/20103, 21.00

• Θέατρο – Γιάννης Ζαφείρης, «Σύντροφε Μεγαλειότατε…» - 11/9/2013, 21.00

• Θέατρο – Νίνα Νεγρεπόντη, «Η Θυσία της Ιφιγένειας τότε και τώρα» - 12/9/2013, 21.00

• Συναυλία – Γ. Λιανός, Γ. Βαρδής, «Με δύο καλούς φίλους» - 13/9/2013, 21.30

• Θέατρο – Αλέξανδρος Ρήγας, «Τα παιδιά θα έρθουν στις οχτώ» - 14/9/2013, 21.00

• Συναυλία – Τάσος Κατοπόδης, «Τα τραγούδια του Ελληνικού Σινεμά» - 15/9/2013, 21.30

• Θέατρο – Γιώργος Μιχαλόπουλος, «Κάθε Πέμπτη κ. Γκριν» - 16/9/2013, 21.00

• Συναυλία – TRIO M.O.T.He, «music of the heart» - 17/9/2013, 21.30

• Θέατρο – Γιώργος Ματαράγκας, «Οι Επιτρέποντες» - 18/9/2013, 21.00

• Συναυλία - …με Γλυφαδιώτες καλλιτέχνες – 19/9/2013, 21.30

• Συναυλία – Γιάννης Σπανός, «Οδός Αριστοτέλους» - 20/9/2013, 21.30

• Συναυλία – «A tribute th the Legends», «Τα τραγούδια του πατέρα μου» - 21/9/2013, 21.30

Ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2013» είναι αφιερωμένος στην ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Γλυφάδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τη διοργάνωση του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2013» έχει το Κ.Α.Π.ΠΑ. και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει η Αντ/χος Πόλης, Νατάσα Αργυροπούλου, τομεάρχης πολιτισμού του Κ.Α.Π.ΠΑ.

Περισσότερα Άρθρα...