sxoleio thrania

Μουδιασμένη και βυθισμένη στη θλίψη είναι ολόκληρη η πόλη της Γλυφάδας από την είδηση για τον ξαφνικό θάνατο μιας 16χρονης μαθήτριας στην τάξη του σχολείου της, μπροστά στα μάτια των έντρομων συμμαθητών της.

Απόδειξη του πόσο σοκαρισμένοι είναι όλοι οι κάτοικοι, η ανάρτηση της δημοτικής συμβούλου και προέδρου των γυναικών Γλυφάδας, Σάσας Πετράκη, η οποία στην προσωπική της σελίδα στο facebook έστειλε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της άτυχης μαθήτριας.

«Καλό ταξίδι στην Σταυρούλα του πέμπτου λυκείου Γλυφάδας. Κοριτσάκι μου είσαι ένα αγγελούδι στην αγκαλιά της Παναγιάς τώρα..... Να μας βλέπεις από κει ψηλά και να μας προστατεύεις», έγραψε και αμέσως ακολούθησε πλήθος σχολίων από ανθρώπους που ήθελαν να δώσουν κουράγιο στην οικογένεια του παιδιού.

Όλοι εύχονταν «καλό ταξίδι» και «καλό παράδεισο» στο 16χρονο κορίτσι που ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και πριν προλάβει να πει το οτιδήποτε είχε σωριαστεί στο πάτωμα της τάξης της.

Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι οι γονείς της, δάσκαλοι κι αυτοί, δίδασκαν εκείνη την ώρα στο απέναντι σχολείο.

ilikiomen apati eyro

«Πρέπει να δώσετε 1.800 ευρώ προκειμένου ο γιος σας να πάρει την τριπλάσια επιστροφή φόρου» είπε το ζευγάρι των απατεώνων που προσέγγισε δύο ηλικιωμένους παρουσιαζόμενοι ως φίλοι του γιου τους.

Οι δράστες, που επέβαιναν σε ένα λευκό αυτοκίνητο, κινούνταν στην οδό Ήρας στην Γλυφάδα όταν πλησίασαν έναν 89χρονο, ισχυριζόμενοι ότι γνωρίζουν το παιδί του.

Προφασίστηκαν ότι χρειάζονται το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ προκειμένου ο γιος του να πάρει επιστροφή από την εφορία. Έτσι τον έπεισαν να τους οδηγήσει στο σπίτι του.

Εκεί η 79χρονη σύζυγός του, έδωσε τα χρήματα στον «φίλο», ωστόσο η γυναίκα χωρίς να γίνει αντιληπτή κατάφερε να εντοπίσει και να αρπάξει… 60.000 ευρώ και κοσμήματα άγνωστης αξίας.

Το «φιλικό» ζευγάρι έφυγε σαν να μην συνέβη τίποτα, υποσχόμενο ότι θα έχουν επικοινωνία για την πορεία της υπόθεσής τους. Η απάτη έγινε αντιληπτή όταν οι ηλικιωμένοι ήρθαν σε επαφή με τον γιο τους.

Την ίδια ώρα δύο άγνωστοι, με το πρόσχημα εκτέλεσης εργασιών σε πολυκατοικία της οδού Αϊδινίου στη Ν. Σμύρνη, μπήκαν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου, στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ένας 85χρονος άνδρας και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί άρπαξαν 10.000 ευρώ μέσα από μία ντουλάπα και εξαφανίστηκαν.

thetoc

kokoris landrakis

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του  vimaonline.gr, δύο πρώην δήμαρχοι της Γλυφάδας, οι Κώστας Κόκκορης και Στέλιος Λανδράκης καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών έκαστος, τη στέρηση του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου για ένα χρόνο στον Κώστα Κόκκορη και πρόσθετη χρηματική ποινή και στους δύο.

Οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκαν ήταν "δωροδοκία για εκλογή" για τον Κ. Κόκκορη και "δωροληψία για εκλογή" για τον Στ. Λανδράκη. 

Το "Συμφωνητικό Συνδιοίκησης" υπέγραψαν ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2010, με υπόσχεση εκ μέρους του Κ. Κόκκορη εκχώρησης διοικητικών θέσεων στο Δήμο προς τους κυρίους Λανδράκη και Παπαδόπουλο (απεβίωσε λίγο αργότερα), και εκχώρηση χρηματικού ποσού, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, προκειμένου να στηρίξουν τον κ. Κόκκορη στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2010 ώστε να εκλεγεί δήμαρχος, εις βάρος του αντιπάλου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στις επαναληπτικές εκλογές ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχασε τη δημαρχία με διαφορά λίγων ψήφων. Έλαβε 11.206 ψήφους έναντι του αντιπάλου του που έλαβε 11.258. Δηλαδή το αποτέλεσμα κρίθηκε με 52 ψήφους διαφορά.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσέφυγε στο εκλογοδικείο, το οποίο μείωσε τη διαφορά των ψήφων χωρίς όμως να ανατρέψει το αποτέλεσμα.

 

xeiropedes 

Η αποκαλούμενη «γυναίκα αράχνη» της Δράμας συνελήφθη στη Γλυφάδα. Πρόκειται για την 44χρονη δημοσιογράφο Σ.Μ., σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν πέντε εντάλματα σύλληψης.

Το πρώτο είχε εκδοθεί το 2015 για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων άνω των 150.000 ευρώ, δύο ακόμη το 2014 για ηθική αυτουργία από κοινού και άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση με ζημιά άνω των 150.000 ευρώ, και για φοροδιαφυγή

Δύο ακόμη εντάλματα σύλληψης του 2015 και 2016, αφορούσαν τη μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Σε βάρος της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών και 7 ετών φυλάκισης.

 Η συγκεκριμένη γυναίκα κατηγορείται μαζί με τέως νομάρχη Καβάλας και συνεργάτες του για απευθείας αναθέσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων την περίοδο 2005-2006, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ αλλά περίπου 220.000 ευρώ κατέληξαν στην 44χρονη δημοσιογράφο.Μάλιστα τα 11 χρηματικά εντάλματα εκταμιεύσεων έγιναν χωρίς εισήγηση της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών της νομαρχίας.

Τον Απρίλιο του 2015 κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, είχαν τεθεί περιοριστικοί όροι στον τέως νομάρχη. Το κατηγορητήριο περιελάμβανε εκτός του τέως νομάρχη, τα ονόματα στενών συνεργατών του, όπως δύο πρώην αντινομαρχών, ενός ακόμη δημοσιογράφου του γραφείου τύπου της νομαρχίας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η 44χρονη δημοσιογράφος που συνελήφθη στην περιοχή της Γλυφάδας από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχε διαφύγει της σύλληψης και αναζητούταν.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, παρέπεμπε τον τέως νομάρχη για απιστία, ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση, με τις κατηγορίες να είναι βαριές και για τους τέως αντινομάρχες, υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τον υπεύθυνο Τύπου της Νομαρχίας.

Το βούλευμα, που στηρίχθηκε στο πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ βγήκαν από τα ταμεία της Νομαρχίας, με τη δημοσιογράφο από τη Δράμα να φέρεται ότι πληρωνόταν για «δήθεν» έργα που αναλάμβανε από την 4η Νομαρχιακή Επιτροπή.

Σε απόσπασμα του βουλεύματος αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο τέως νομάρχης έπεισε τους συγκατηγορούμενούς του να τελέσουν πράξεις απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση.

thetoc

glyfada dimotiki vivlioth
 
Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας, που στεγάζεται πλέον στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος). Η βιβλιοθήκη διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική (2 βιβλία για 15 ημέρες).

Το τελευταίο διάστημα, η συλλογή της έχει εμπλουτισθεί με νέα βιβλία, καθώς περισσότεροι από 3.000 τίτλοι βιβλίων έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της. Παράλληλα, έχουν αυξηθεί τα μέλη και οι αναγνώστες, ενώ αυξητικά βαίνει και ο δανεισμός των βιβλίων.

Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα - Τετάρτη 11:00 - 18:00 και Τρίτη - Πέμπτη – Παρασκευή 12:00 – 19:00. Παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για πλοήγηση των αναγνωστών και εξυπηρέτηση των αναγκών τους, ενώ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το έντυπο υλικό καλύπτει όλους τους τομείς των γνώσεων με έμφαση στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Υπάρχει συλλογή πληροφοριακών βιβλίων (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, βιβλία τέχνης, ιστορίας), που χρησιμοποιούν οι αναγνώστες και περισσότερο οι μαθητές και οι σπουδαστές για τις εργασίες τους.
 
Στη διάθεση των μαθητών υπάρχει και συλλογή με σχολικά βοηθήματα. Στη βιβλιοθήκη υπάρχει επίσης σειρά ξενόγλωσσων βιβλίων για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών κατοίκων του Δήμου.

«Μεταφέραμε τη βιβλιοθήκη μας σε νέο χώρο, πιο λειτουργικό και φιλόξενο και φροντίζουμε για τον εμπλουτισμό της και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Στηρίζουμε το βιβλίο και την ανάγνωση, με όλες τις μορφές και για όλες τις ηλικίες», προσέθεσε.

Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας εντάχθηκε στο δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στο οποίο συμμετέχουν 151 βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα.

tastanis
Μια ομάδα ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες έσπασε το αυτοκίνητο του προέδρου του ΟΑΣΑ, Τάσου Ταστάνη, πρώην υποψηφίου Δημάρχου Γλυφάδας του  ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε συνθήματα στην είσοδο του σπιτιού του και πέταξε κόκκινες μπογιές, περίπου στις 10μ.μ. το βράδυ της Κυριακής.

Ο Τ. Ταστάνης και η οικογένεια του βρίσκονταν στο χώρο κατά τη διάρκεια του βανδαλισμού.

Για την επίθεση ενημερώθηκε η αστυνομία που βρίσκεται στο σημείο και η πολιτεία.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ «η επίθεση με κουκούλες και κράνη, παραπέμπει σε σκοτεινές νοοτροπίες και κύκλους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχε αναλάβει την ευθύνη της εξυγίανσης και της αναβάθμισης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών προς αποκλειστικό όφελος των πολιτών και θα προχωρήσει» τόνισε ο Τ. Ταστάνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σπάζοντας ένα αυτοκίνητο 1.000 κυβικών και τρομοκρατώντας την οικογένεια μου σε έναν ιδιωτικό χώρο, όχι μόνο δεν απαντούν στο πρόβλημα των μετακινήσεων των πολιτών αλλά αντιθέτως συνδέονται με ύποπτους κύκλους» σχολίασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ σχετικά με τα άτομα που έγραψαν στην είσοδο του σπιτιού του «ελεύθερες μετακινήσεις για όλους».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον βανδαλισμό

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον βανδαλισμό του αμαξιού και την αναγραφή συνθημάτων στην οικία του προέδρου του ΟΑΣΑ Τάσου Ταστάνη από ομάδα κουκουλοφόρων. Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν σε μαφιόζικες πρακτικές και δεν έχουν καμία σχέση με τις κοινωνικές διεκδικήσεις.

Όσοι χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους είναι απομονωμένοι από το μαζικό κίνημα και δεν τρομοκρατούν, ούτε εκφοβίζουν κανέναν» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

dimarxeio glyfadas

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Γλυφάδας, η διοίκηση κατέθεσε ψήφισμα για το θέμα του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και ψηφίστηκε μόνο από την παράταξη του κύριου Παπανικολάου.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση διαφωνήσαμε, τόσο στο περιεχόμενο όσο και στο ύφος ενός τέτοιου ψηφίσματος, που αναδεικνύει μια αντιπαλότητα και μετωπική σύγκρουση με τον όμορο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Επειδή κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές και δεν συνάδει με την σύμπνοια που είχαμε κατακτήσει ως Δήμοι στο θέμα αυτό για πάνω από 10 χρόνια και έχοντας υπηρετήσει πάντα τη λογική των συγκλήσεων, σας ζητάω:

Να οριστεί άμεσα ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο στη Γλυφάδα με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και σας καλώ να παραβρεθείτε μαζί με τους συνεργάτες σας.

Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι κοινό και με καλή πρόθεση και ουσιαστικό διάλογο μπορούμε να βρούμε τη βέλτιστη περιβαλλοντική και οικονομικά συμφέρουσα λύση για τους δημότες μας.

Στα μεγάλα θέματα δεν υπάρχουν ούτε προσωπικές στρατηγικές, ούτε εγωισμοί. Το μέλλον είναι για όλους μας κοινό.

Εκτιμώ ότι η πρότασή μου θα τύχει της αποδοχής σας και γι’ αυτό σας ευχαριστώ.

Μετά τιμής,

Κώστας Κόκκορης

ANAKOINΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης στο ατυχές & προσβλητικό "ψήφισμα" του Γ. Παπανικολάου

Πρωτοφανής & αήθης επίθεση συμβούλου του Παπανικολάου στο Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης και στον Δήμαρχο Κωνσταντάτο

Περισσότερα Άρθρα...