Την τεράστια χρηματοδότηση των 11.000.000 ευρώ πέτυχε η Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης, για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης είναι χρόνιο αίτημα όλων των κατοίκων, αφού, λόγω της θέσης της και άλλων ποικίλων παραγόντων (αποψίλωση δάσους Υμηττού, αυθαίρετη δόμηση κ.λπ.), η πόλη μας αντιμετωπίζει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων, που όχι μόνο δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους δημότες μας, αλλά βάζουν σε κίνδυνο περιουσίες, ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια, η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε να εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ το παραπάνω κονδύλι των 11 εκ. ευρώ, για την κατασκευή δύο μεγάλων αγωγών ομβρίων υδάτων (των Σ2 και Σ3), συνολικού μήκους 3.850 μέτρων, μέσω των οποίων θα επιλυθεί οριστικά το χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα αντιπλημμυρικής προστασίας που ταλανίζει επί δεκαετίες την πόλη μας.

Για την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου, ήταν απαραίτητο να επικαιροποιηθεί η αρχική μελέτη του έργου που είχε εκπονηθεί το 2000, και δυστυχώς είχε μείνει ανενεργός όλα αυτά τα χρόνια. Την μετατροπή και επικαιροποίηση αυτής της μελέτης ανέλαβε ο Δήμος - παρά το ότι την σχετική αρμοδιότητα έχει η Περιφέρεια-, ούτως ώστε αφ’ ενός να καταστεί δυνατή η εκβολή του συστήματος των αγωγών στο Ρέμα της Πικροδάφνης, με ταυτόχρονη τήρηση και των αναγκαίων περιβαλλοντικών όρων, αφ’ ετέρου να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ένταξη του έργου σε Πρόγραμμα χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ.

Οι κοπιώδεις προσπάθειες που απαιτήθηκαν για την υπερπήδηση πολλών και ποικίλων εμποδίων, κατά την εκπόνηση αυτής της τελικής μελέτης, οδηγήθηκαν σε αίσια έκβαση, μετά την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Αττικής που υπογράφηκε στις 13/11/13. Έτσι το έργο αποφασίστηκε να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, με χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ και χρόνο υλοποίησης την επόμενη διετία.

Παράλληλα προχωρεί και η διαδικασία για την εκπόνηση μελέτης από την Περιφέρεια για την κατασκευή ενός ακόμη αγωγού στην οδό Αναστάσεως, καθώς και τριών ακόμη βοηθητικών αγωγών από τον Δήμο, έργα με τα οποία θα αναπτυχθεί πλήρως το σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης μας.

δελτιο τυπου δημου Ηλιουπολης
 

Μετά το «επιτυχημένο» Νο1 Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΜΚΟ, το «επιτυχημένο» Νο2 Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, την διανομή μερίδων από την σπιτική κουζίνα, την διαφήμιση των τροφίμων χωρίς μεσάζοντες με μεγάλα πανό στις πλατείες της πόλης και άλλα διαφημιστικά τρικ είδαμε και το κορυφαίο, ημέρα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 έξω από τα σχολεία της πόλης μας τους εθελοντές του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μοιράζουν αιτήσεις παραγγελίας προϊόντων προς διάθεση με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο «δηλαδή κανονικό φακέλωμα».

Κύριοι της δημοτικής αρχής στο βωμό της κοινωνικής πολιτικής έχει στηθεί ένα ολόκληρο παραεμπόριο με προϊόντα αγνώστου προελεύσεως από άγνωστους παραγωγούς (τα απορρυπαντικά ελληνικής μάρκας που αναφέρονται στην αίτηση έχουν παραγωγό;).
 

Μήπως έχετε ξεχάσει ότι υπάρχουν και οι έμποροι της πόλης μας που βλέπουν καθημερινά τον τζίρο τους να μειώνεται ραγδαία και εσείς σαν δημοτική αρχή τους βάζετε την ταφόπλακα αντί να τους στηρίζετε;

Ποια είναι η κοινωνικής σας πολιτική απέναντι στα μαγαζιά που κατά δεκάδες κλείνουν καθημερινά μένοντας άνεργοι εκατοντάδες εργαζόμενοι;

Κάνοντας μια έρευνα και κατόπιν διαμαρτυρίας πολλών καταστηματαρχών μας ενημέρωσαν ότι αρκετές τιμές όχι μόνο δεν είναι μειωμένες αλλά απεναντίας σε αρκετά προϊόντα είναι 30% με 40% αυξημένες.

Κύριοι της δημοτικής αρχής μην πολεμάτε τους λιγοστούς εναπομείναντες επαγγελματίες της πόλης μας που παλεύουν νυχθημερόν για το μεροκάματο, έχοντας να αντιμετωπίσουν τεράστια έξοδα όπως ενοίκια, φώτα, νερά, τηλέφωνα, εφορία, χαράτσια κλπ. Ενώ σε άλλους παραχωρούνται χώροι, να πουλάνε τα προϊόντα τους, χωρίς τίμημα και χωρίς άλλα έξοδα .

Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι δεν είμαστε αντίθετοι με την κοινωνική πολιτική και τη βοήθεια προς τις ασθενέστερες ομάδες της πόλης μας με κοινωνικά όμως κριτήρια και φυσικά σε προϊόντα που αποτελούν πραγματικά είδη πρώτης ανάγκης.

Υ.Γ. Ακόμα περιμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης του αντιδημάρχου για τη σύσταση και λειτουργία της διαπαραταξιακής επιτροπής για τον έλεγχο και τη διάθεση των προϊόντων που μας είχε ανακοινώσει.

ΜΠΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του ΕΝΑΚ (Ενωτικό Αυτοδιοικητικο Κινημα Ηλιουπολης)

 

Οπως αναφέρει το ilioupolitoday, η εταιρεία πήρε τα λεφτά χωρίς κανείς να ελέγξει αν έκανε τη δουλειά της. Ο Δήμος Ηλιούπολης είναι ο καλύτερος πελάτης.

Όχι έναντι πινακίδας φακής: Κανείς δεν μας είπε ακόμα πόσα από τις 10 χιλιάδες € μιας ανάθεσης που θα δείτε παρακάτω δώσαμε για να καθαριστούν πινακίδες που δεν καθαρίστηκαν. Η ανάθεση έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Επιτροπής

Σύμφωνα με τα τυπικά ο Δήμαρχος αποφάσισε «Εργασίες καθαρισμού κτλ από εξειδικευμένο συνεργείο σε πινακίδες ονοματοθεσίας σε διάφορα σημεία του Δήμου».

Αμέσως μετά μας έστειλε δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποίο όλες οι πινακίδες είναι πια καθαρές. Εμείς διατυπώσαμε εύλογες απορίες και αντιρρήσεις

Σημασία στη λεπτομέρεια: Αυτό το «κτλ» αναφέρεται στο πιο δαπανηρό και άξιο για την εταιρεία κομμάτι του έργου που όπως αποκρυπτογραφήσαμε είναι η αντικατάσταση 837 –αλήθεια γιατί όχι λιγότερων ή περισσότερων;- πινακίδων. Φοβόμαστε ότι για την πλειοψηφούσα παράταξη η προσφορά στο Δήμο, δηλαδή στους ανθρώπους είναι η τελευταία έννοια με πρώτη και καλύτερη την υπέρ πάντων προπαγάνδα.

Εξηγούμαστε:

-Πριν αποστείλει το δελτίο τύπου ο Δήμαρχος –ούτε για δική του άμυνα- δεν έκανε καν τον κόπο να στείλει έναν άνθρωπο να δει αν το ιδιωτικό συνεργείο που τσέπωσε τα δέκα χιλιάρικα όντως καθάρισε τις ταμπέλες.
-Γιατί το συνεργείο ανέλαβε μόνο τις ταμπέλες ονοματοθεσίας και όχι ταυτόχρονα τις διπλανές τους ταμπέλες οδικής κυκλοφορίας; Θυμίζουμε και αυτών ο καθαρισμός είναι αρμοδιότητα και υποχρέωση της δημοτικής αρχής. Πρέπει να σκοτωθεί άνθρωπος από τροχαίο για να ξεκινήσει κι αυτό;
-Γιατί το δελτίο τύπου του Δημάρχου ξεκινά έτσι; «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης όλων των πινακίδων της πόλης μας, με στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή τους». Παρακάτω το προπαγανδιστικό «…όλων των πινακίδων της πόλης μας» γίνεται «…πινακίδων οδοσήμανσης...» η πρώτη εντύπωση όμως έμεινε. (Μιλάμε μόνο για όσες στις διασταυρώσεις αναφέρουν τα ονόματα των οδών)
-Έστω ότι οι 10.000 € διατέθηκαν κυρίως για την αντικατάσταση –προφανώς κατεστραμμένων- 837 πινακίδων όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπο. Μπορεί όμως η δημοτική αρχή να μας ενημερώσει αν μετά από έρευνα υπάρχει και μία μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας ότι πράγματι 837 πάνω-κάτω πινακίδες έπρεπε να αντικατασταθούν; Όχι δε μπορεί.
-Αν δεν υπάρχει τέτοια μελέτη-πρόβλεψη μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει ποιος είναι ο «Θεός» που αποφασίζει ποια πινακίδα πρέπει ν’ αντικατασταθεί, παρουσία τίνος αρμοδίου;

Ούτε στην απόφαση του Δημάρχου, ούτε στην προηγούμενη απόφαση της οικονομικής Επιτροπής του Δήμου 25ης Ιουνίου 2013 προσέξαμε να υπάρχει κάτι τέτοιο. Δε μιλάμε για μελέτη σκοπιμότητας, αλλά έστω για μία πρόχειρη έρευνα, περίπου πόσες πινακίδες λείπουν ή είναι κατεστραμμένες.

-Αν ποιες και πόσες θ’ αντικατασταθούν το αποφασίζει η ίδια η εταιρεία ερήμην όλων γιατί να πιστέψουμε ότι λέει αλήθεια, αφού έχει οικονομικό συμφέρον να βγάλει όσο γίνεται περισσότερες ταμπέλες άχρηστες;
-Αλήθεια, υπάρχει μια ολοκληρωμένη αντίληψη του χώρου της πόλης ή όσα πάνε κι όσα 'ρθούνε; Γυρίσαμε πάρα πολλούς δρόμους της πόλης και παρατηρήσαμε-συμπεράναμε σε πρώτη φάση:

1) Στο δελτίο τύπου ο Δήμαρχος για το «καθάρισμα» μάλλον έπρεπε να γράφει για τεμπέλες οδοσήμανσης σε κεντρικούς μόνο δρόμους, τα ονόματα των οποίων έτσι κι αλλιώς τα γνωρίζουν σχεδόν όλοι, αλλά εκεί το «έργο» φαίνεται. Μιλάμε όμως για όλες, έστω τις λεωφόρους-κεντρικούς δρόμους; Σχεδόν όλες.

Μπορείτε να δείτε ότι η Νυμφών –ναι αυτή είναι κι ας μη μπορείτε να το διαβάσετε- δρόμος με νησίδα στη μέση υποβαθμίστηκε σε μη κεντρικό, ίσως επειδή από εκεί δεν περνά λεωφορείο γεμάτο κόσμο που θα θαυμάσει τις καθαρές πινακίδες οδοσήμανσης.

Δεν ξέρουμε αν η υπόθεση είναι για γέλια ή για κλάματα γιατί στους κεντρικούς δρόμους π.χ. στον κεντρικότερο όλων δρόμο τη Λ. Ειρήνης και μάλιστα στο κεντρικότατο Νησάκι, στη διασταύρωση με την Α. Παπανδρέου οι σημαντικές πινακίδες κυκλοφορίας είναι όχι δυσανάγνωστες, αλλά μεταμφιεσμένες. Αν στην διπλανή -δεξιά- φωτογραφία δεν ξεχωρίζετε πολλά φανταστείτε να ήσαστε οδηγοί και να προσπαθούσατε να λύσετε το γρίφο από μεγαλύτερη απόσταση και με κάποια ταχύτητα στο όχημα που οδηγείτε.

2) Οι πινακίδες –έστω σε κεντρικές λεωφόρους πρέπει όχι μόνο να είναι καθαρές, αλλά και να φαίνονται.

Στην Εθνάρχου Μακαρίου μια μουριά απαγορεύει την ανάγνωση. Θυμίζουμε ότι η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου έχει υποχρέωση να κλαδεύει όπου κόβεται η ορατότητα για οπτική επαφή πινακίδες, φωτεινούς σηματοδότες, διασταυρώσεις κ.λπ. Ελπίζουμε να μην καταργηθούν θεωρητικά και οι κηπουροί και να δώσουμε άλλο ένα δεκαχίλιαρο στην «εκλεκτή» NEW STEP ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Ε.Π.Ε για κλάδεμα.

Τα ερωτήματα παραμένουν:

-Σε τι κατάσταση θα παραδώσει τις υπηρεσίες του Δήμου ο κ. Βαλασόπουλος; Ούτε ταμπέλες δε μπορεί να καθαρίσει ο Δήμος και βάζει ιδιώτες να το κάνουν; (Και όπως αποδείχτηκε δεν το κάνουν) Ένα σφουγγάρι κι ένας κουβάς νερό αρκούσαν. Και όσα από τις σχεδόν 10.000 € αφορούσαν στον καθαρισμό και όχι στην αντικατάσταση ας τις διέθεταν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκες ζωής. Ας καλούσε φτωχούς, άστεγους, άνεργους να πάνε στο Δήμο με ένα κουβά κι ένα σφουγγάρι και ν’ αναλάβουν καθαρισμό πινακίδων σε 10 οικοδομικά τετράγωνα ο καθένας για 20 €. Πολύ πιο φτηνά θα μας ερχόταν. Και για να κοιτάξουμε μπροστά, ας γίνει αυτό για τις «μεταμφιεσμένες» πινακίδες οδικής κυκλοφορίας-σήμανσης πριν –επαναλαμβάνουμε- θρηνήσουμε (κι άλλα;) θύματα.

Για να μην ξεχνιόμαστε, την αντικατάσταση και τον δήθεν καθαρισμό έκανε η «NEW STEP ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Ε.Π.Ε» για 9.970,70 €.

-Είναι άραγε τυχαίο το επεξηγηματικό τμήμα της εν λόγω εταιρείας»Διαφημιστικές Εργασίες»; Μήπως εκεί βρίσκεται η αλήθεια; Ότι επελέγη συν τοις άλλοι θεωρούμενη ότι (εκ)τελεί έργα προβολής και συλλογής ψήφων;

-Μήπως ο Δήμαρχος για να ενισχύσει την αγορά. την κοινωνία κ.λπ. ανέθεσε το έργο του καθαρισμού κλπ πινακίδων οδοσήμανσης σ’ αυτή την εταιρεία που εδρεύει στον Άλιμο, επειδή αυτή βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης; Μάλλον όχι γιατί στην διαύγεια έχει αρκετές εμφανίσεις για κρατικές προμήθειες με καλύτερο πελάτη τον Δήμο Ηλιούπολης. Έχουμε τελευταία για την NEW STEP ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΕ:

11 Δεκεμβρίου 2012 η Οικονομική αποφάσισε την παραχώρηση χώρου για 5 χρόνια –δεσμεύει και την επόμενη δημοτική πλειοψηφία- 5 φωτεινές διαφημιστικές πινακίδες που θα εκμεταλλεύεται η «NEW STEP Διαφημιστικές Εργασίες ΕΠΕ» η οποία δεν θα πληρώνει τίποτα για ενοίκιο του χώρου, απλώς υπόσχεται ότι θα αντισταθμίσει το διαφεύγον κέρδος παραχωρώντας εκείνη κάποιες από τις πινακίδες για κάποιο χρονικό διάστημα για προβολή δραστηριοτήτων του Δήμου.

21η Ιουνίου 2013 για λογαριασμό του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) αποφασίζεται η παροχή 2.460,00 € στην εταιρεία αυτή για «την προμήθεια εντύπων, που αφορούν την ενημέρωση των πολιτών για τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Ηλιούπολης».

Όμως βρήκαμε το συμφωνητικό όπου ανατίθεται στην εν λόγω εταιρεία η ΔΙΑΝΟΜΗ 40.000 εντύπων του Φεστιβάλ Ηλιούπολης του ΝΠΔΔ Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) – Γρηγόρης Γρηγορίου, σε σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις της Ηλιούπολης, door to door, από 24/6/2013 έως και 28/6/2013 σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, με την αντίστοιχη τιμή 1.340,70 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23% (συνολικά 1.650 €)

9 Ιουλίου 2012 ο Γ. Γιαννόπουλος πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΓΗΣ,ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Κ.Α.Φ.Α.Δ.Η.Λ.) ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ» αποφασίζει να δώσει με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία αυτή 9.225 € για την «ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ-ΨΗΦΙΑΚΑ ONE WAY ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ».

9 Απριλίου 2013 ο Δήμαρχος Βασιλης Βαλασόπουλος αποφασίζει να δώσει στην ίδια εταιρεία συνολικά 2.665,41 € για την «Προμήθεια ταμπελάκια διαστάσεων 0,20 Χ 0,20 ως τεχνική Έκθεση, 26 τεμάχια από 29,00 € το καθένα, σύνολο 754 €.» Ακόμα, 4 ταμπελάκια διαστάσεων 0,80 Χ 1,20 ως τεχνική Έκθεση, 82 € το καθένα, σύνολο 328 €. Συνεχίζουμε με προμήθεια πινακίδας διαστάσεων 6,15 Χ 0,65 ως τεχνική Έκθεση αξίας 845 €. Επίσης: Προμήθεια πινακίδας Parking διαστάσεων 0,50 Χ 1,20 ως τεχνική Έκθεση αξίας 240 €.

2/08/2013 η νέα πρόεδρος του Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ κ. Ζαννιά αποφασίζει να δώσει στην ίδια εταιρεία συνολικά 3.939,38 € για:
1. Προμήθεια πινακίδας στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγ. Μαρίνας, ως τεχνική περιγραφή Κατ αποκοπή 1.570 €
2. Προμήθεια κα τοποθέτηση ψηφιακής εκτύπωσης , ως τεχνική περιγραφή τ.μ. 36 35,7 1.285,20 €
3. Εκτύπωση τεντόπανου στις τέντες , ως τεχνική περιγραφή τ.μ. 45,2 7,7 348,04 €.

3 Απριλίου 2012 η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης – ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ» κ. Αικ. Χωματά αποφασίζει να δώσει στην ίδια εταιρεία 18.887,00 € για «Τη διενέργεια προμήθειας καρεκλών και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ».

Η εταιρεία αυτή εισέπραξε από το Δήμο Ηλιούπολης μόνο για το τελευταίο διάστημα συνολικά σχεδόν 48.000 €!

Για την ώρα λέμε ότι η υπόθεση εμπίπτει στις σπατάλες. Αν διαπιστωθεί επιλεκτική προτίμηση αυτής σε βάρος άλλων θα μιλήσουμε -όχι μόνο εμείς- για διαπλοκή - ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

Ας απαντήσει στην Πόλη από τώρα έστω ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χατζηδάκης.

Θυμίζουμε, κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν δέχεται την πολυκαιρισμένη δικαιολογία «Έτσι γινόταν πάντα». Αν ούτε τώρα που δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία των Δήμων δε μπορούν να κοπούν τέτοιες σπατάλες τότε πρέπει ή να τρελαθούμε ή να σκεφτούμε καλά μέχρι πότε και για ποιο λόγο θα τοποθετούμε με την ψήφο μας κάποιους αμετανόητους ...€υρωγλεντζέδες σε θέσεις όπου με την άνεσή τους θα συνεχίσουν διαχειρίζονται ερήμην μας χρήματα δικά μας και των παιδιών μας.

ilioupolitoday

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλος, που εισηγήθηκε το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης του διαδημοτικού Συμβουλίου με τους όμορους δήμους, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του, ανέφερε τα εξής :

Την 23.9.2013, ενώπιον του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν ως κατηγορούμενοι οι κληρονόμοι Νάστου, για απάτες σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των τριών Δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, σε βαθμό κακουργήματος.

Έχουν κληθεί να δικαστούν για τις αξιόποινες πράξεις της απάτης ενώπιον Δικαστηρίων και μη τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Νόμου.

Στην δική αυτή, οι τρείς ανωτέρω Δήμοι θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής για ηθική βλάβη, αφού οι κατηγορούμενοι με τις πράξεις τους παραπλάνησαν τα Δικαστήρια και τις λοιπές Αρχές, προσκομίζοντας αναληθή αποδεικτικά στοιχεία με σκοπό να κατοχυρώσουν την δήθεν ιδιοκτησίας τους επί εκατοντάδων στρεμμάτων γης και γενικά ακινήτων στις διοικητικές περιφέρειες των τριών ανωτέρω Δήμων.

Για την καλύτερη υπεράσπιση της υπόθεσης και για τον καλύτερο συντονισμό και συνεπικουρία προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα Δημοτικά Συμβούλια έχουν πάρει αποφάσεις εμπλουτισμού των νομικών τους υπηρεσιών και με καταξιωμένους δικηγόρους ανιδιοτελούς φιλοσοφίας και κοινωνικής προσέγγισης .

Με κατ’ ιδίαν αποφάσεις τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών Δήμων θα παράσχουν εξουσιοδότηση προς τους δημάρχους να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό των Δήμων τους, για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης και θα παράσχουν εντολή προς του δικηγόρους που έχουν επιλεγεί.

Ακολούθως τον λόγο έλαβαν οι Δήμαρχοι των Δήμων Ελληνικο-Αργυρούπολης και Αλίμου κ.κ. Κορτζίδης και Ορφανός , οι οποίοι τόνισαν την ενότητα στην κοινή δράση των τριών Δήμων και την συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Περιουσίας.

Προτείνονται οι εξής δράσεις :

1. Το Διαδημοτικό Συμβούλιο να διατρανώσει την βούληση των τριών Δήμων να συνεχίσουν και να εντείνουν τον δικαστικό αγώνα, και στην παρούσα περίσταση ενώπιον του ανωτέρω ποινικού δικαστηρίου, μέχρι την τελική δικαίωση του Ελληνικού Δημοσίου και των ιδίων Δήμων.

2. Το Διαδημοτικό Συμβούλιο διατρανώνει και επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά το δίκαιο του αγώνα αυτού που έχει πέραν του δικαστικού επιπέδου και ευρύτερο συμβολικό χαρακτήρα.

Η δίκη αυτή και η μάχη που θα διεξαχθεί συμβολίζει όχι μόνο τον αγώνα ενάντια στους κληρονόμου Νάστου, αλλά δίνει και το μέτρο της οφειλόμενης αντίστασης απέναντι στις αποφάσεις εκποίησης , ξεπουλήματος δηλαδή της Δημόσιας περιουσίας , από παράγοντες που αντί να την υπερασπίζονται, δρομολογούν την παράδοσής της σε ιδιωτικά-ιδιωφελή και ιδιοτελή συμφέροντα. Ο αγώνας αυτός σηματοδοτεί ακόμα και την άρνηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αποδεχθεί λύσεις και διαδικασίες που ωφελούν ξένα και ημεδαπά ιδιωτικά συμφέροντα και όχι τις ανάγκες των δημοτών και του λαού.

3. Να αποφασίσει την ακόμα μεγαλύτερη δημοσιοποίηση της υπόθεσης στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα πολιτικά κόμματα, και τους παράγοντες του Δημοσίου, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση απάντων να υπερασπίζονται την δημόσια γη.

4. Να αποφασίσει την κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων των τριών Δήμων προς την κατεύθυνση της υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας και της στήριξης του αγώνα στην ποινική δίκη που εκκρεμεί

5. Να παράσχουν εξουσιοδότηση προς τους δημάρχους να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό των Δήμων τους, για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης και να παράσχουν εντολή προς του δικηγόρους που έχουν επιλεγεί.

Τα Δημοτικά Συμβούλια
αφού είδαν τις διατάξεις των άρθρων 65, 67 και 69 του Ν. 3852/2010 και το Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ)
 

Ομόφωνα αποφασίζουν

1. Διατρανώνουν την βούληση των Δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου να συνεχίσουν και να εντείνουν τον δικαστικό αγώνα, και στην παρούσα περίσταση ενώπιον του ανωτέρω ποινικού δικαστηρίου, μέχρι την τελική δικαίωση του Ελληνικού Δημοσίου και των ιδίων Δήμων.

2. Διατρανώνουν και επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά το δίκαιο του αγώνα αυτού που έχει πέραν του δικαστικού επιπέδου και ευρύτερο συμβολικό χαρακτήρα. Η δίκη αυτή και η μάχη που θα διεξαχθεί συμβολίζει όχι μόνο τον αγώνα ενάντια στους κληρονόμου Νάστου, αλλά δίνει και το μέτρο της οφειλόμενης αντίστασης απέναντι στις αποφάσεις εκποίησης , ξεπουλήματος δηλαδή της Δημόσιας περιουσίας , από παράγοντες που αντί να την υπερασπίζονται, δρομολογούν την παράδοσής της σε ιδιωτικά-ιδιωφελή και ιδιοτελή συμφέροντα.

Ο αγώνας αυτός σηματοδοτεί ακόμα και την άρνηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αποδεχθεί λύσεις και διαδικασίες που ωφελούν ξένα και ημεδαπά ιδιωτικά συμφέροντα και όχι τις ανάγκες των δημοτών και του λαού.

3. Αποφασίζουν την ακόμα μεγαλύτερη δημοσιοποίηση της υπόθεσης στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα πολιτικά κόμματα, και τους παράγοντες του Δημοσίου, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση απάντων να υπερασπίζονται την δημόσια γη.

4. Αποφασίζουν την κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων των τριών Δήμων προς την κατεύθυνση της υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας και της στήριξης του αγώνα στην ποινική δίκη που εκκρεμεί

Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στα Υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, στα πολιτικά κόμματα, στους Συλλόγους και φορείς των τριών Δήμων, στους βουλευτές της Β΄Αθήνας και στην ΕΤΑΔ ΑΕ
 

"Για χρόνια βαστάει αυτή η.... κολώνια"

Η υπόθεση της καταπάτησης δημόσιων εκτάσεων από τους κληρονόμους Νάστου πηγαίνει σε βάθος πολλών δεκαετιών, και παίρνει διαστάσεις σκανδάλου.

Εν συντομία το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής.

Η μεθοδευμένη καταπάτηση της δημόσιας γης αρχίζει από τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους, όταν επιτήδειοι αλλοδαποί αγοράζουν γη και την πουλούν σε Έλληνες, παρ’ όλο που με βάση το εμπράγματο δίκαιο των Οθωμανών, το οποίο δεν αναγνώριζε σε κανέναν ατομική ιδιοκτησία, δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Πολλοί μεγαλόσχημοι Έλληνες (Σκουζές, Υπ. Εξωτερικών, Σωτηριάδης, Ναύαρχος) «αγόρασαν» έτσι εκτάσεις.

Σε συνέχεια αυτής της αυθαίρετης πρακτικής, το 1918 ο Α. Νάστος φέρεται ότι μίσθωσε κατ’ αρχήν, και το 1922 «αγόρασε» το κτήμα «Καρρά». Με τη βοήθεια και των οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου, που επιδεικνύουν «ασύγγνωστη αμέλεια», η χήρα και ο θετός γιος του Νάστου οριοθετούν την «ιδιοκτησία» τους ανατολικά στην κορυφή του Υμηττού.

Το 1977 το Εφετείο Αθηνών, με την 4910/77 απόφασή του ξεσκεπάζει τα πράγματα. Τα τέσσερα «ζευγάρια γης», δηλαδή 320-520 στρέμματα, που «αγοράστηκαν» μετεπαναστατικά, έχουν γίνει με την «ασύγγνωστη αμέλεια» των οργάνων του Δημοσίου 12.000 στρέμματα!

Παραδόξως ακολουθεί νεότερη απόφαση του Εφετείου (η 187/04) -η οποία σημειωτέον εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ-, που δέχεται τα αντίθετα.

Η αντιδικία μεταξύ Δημοσίου και Δήμων αφ’ ενός και κληρονόμων Νάστου αφ’ ετέρου συνεχίζεται επί δεκαετίες με σειρά δικαστηρίων, και έφτασε μέχρι και τη διατύπωση κατηγοριών σε βάρος των τελευταίων για σοβαρότατα ποινικά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Δημοσίου και των Δήμων.

Η προτελευταία εξέλιξη της υπόθεσης ήταν η έκδοση...... απαλλακτικού βουλεύματος για τα ποινικά αδικήματα, σε χρόνο ρεκόρ, μεσούντος του καλοκαιριού του 2011 και με αμφίβολης επάρκειας σκεπτικό, μια εξέλιξη, η οποία όπως είναι φυσικό προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά και τη σφοδρή αντίδραση όλων των δημοτικών παρατάξεων και των πολιτών των τριών Δήμων.

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ηλιούπολης, ένας νέος θεσμός που βρήκε θερμή ανταπόκριση από τους δημότες και συνεχίζει για δεύτερη χρονιά φέτος τη λειτουργία του, με νέους κύκλους μαθημάτων. 

Έχοντας ήδη κατορθώσει να συμπεριλάβει στο ενεργητικό του σημαντικούς κύκλους μαθημάτων με εισηγητές κορυφαίους Πανεπιστημιακούς δασκάλους, προγραμμάτισε για φέτος τέσσερις νέους κύκλους με πολύ ενδιαφέροντα γνωστικά αντικείμενα και με έγκριτους και καταξιωμένους στον επιστημονικό και πανεπιστημιακό χώρο εισηγητές.

Οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές Στράτος Θεοδοσίου, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Μαρία Ευθυμίου και Γιάννης Πανούσης είναι υπεύθυνοι για τους κύκλους μαθημάτων που θα υλοποιηθούν φέτος, στους τομείς της Αστρονομίας, της Φιλοσοφίας, της Παγκόσμιας Ιστορίας και της Εγκληματολογίας αντίστοιχα.

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, που θα ανοίξει πάλι τις πύλες του στις 6 Νοεμβρίου 2013, αποσκοπεί στην διάχυση της γνώσης σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, στην πνευματική καλλιέργεια και στην διαρκή επιμόρφωση των πολιτών, καθώς και στην επαφή τους με γνωστικά αντικείμενα ευρύτερου ενδιαφέροντος, μέσα από την υψηλού πανεπιστημιακού επιπέδου προσέγγισή τους.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, τις ημέρες και ώρες που αναφέρονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Η είσοδος σε όλα τα μαθήματα θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Όσοι επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, θα δίνουν το όνομά τους στην είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεσθε στον «Πολιτιστικό, Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρ. Γρηγορίου», τηλ. 210 9940699
ή να επισκεφθείτε τις ηλ. διευθύνσεις www.politismos-ilioupoli.gr & www.ilioupoli.gr

Δελτίο Τυπου Νέας Δημοτικής Κίνησης Ηλιούπολης

Σε ένα ακόμη παραλήρημά του, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ο Δήμαρχος της πόλης μας, κ. Βαλασόπουλος, επιχείρησε να κάνει το «άσπρο μαύρο», παρουσιάζοντας τα… επιτεύγματά του και φυσικά, ως συνήθως, ισοπεδώνοντας το έργο της προηγούμενης διοίκησης.

Έφτασε στο σημείο να καυχιέται, προβάλλοντας ως έργα της νυν Δημοτικής Αρχής τις αναπλάσεις της πλατείας Αναγνωσταρά, της πλατείας Ανεξαρτησίας και την αναστροφή της λεωφόρου Πατριάρχου Γρηγορίου. Του διέφυγε βέβαια να υπενθυμίζει πως και τα τρία αυτά έργα σχεδιάστηκαν, μελετήθηκαν, εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες πιστώσεις, δημοπρατήθηκαν και ξεκίνησαν επί της Διοίκησης του Γιάννη Αναγνώστου και απλά ολοκληρώθηκαν στη θητεία του.

Παράλληλα, προσπάθησε να πείσει τάχα όχι μόνο ότι εξόφλησε τα χρέη που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση αλλά και ότι έφτασε το Δήμο στους πιο υγιείς οικονομικά στην Ελλάδα. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι εν μέσω της οικονομικής λαίλαπας που διανύουμε, η Δημοτική Αρχή «μέσα σε 2,5 χρόνια κατάφερε να εξυγιάνει τον… καταχρεωμένο Δήμο»;

Και πάλι, βέβαια, ξέχασε να αναφέρει ότι ο Δήμος μας, κατά την τελευταία αλλαγή διοίκησης, ήταν αυτός με τα λιγότερα τραπεζικά δάνεια πανελληνίως, τα οποία είχαν συναφθεί από τη διοίκηση Γιωργάκη για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων. Το αυτονόητο, δηλαδή, που παρατηρείται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, όταν η εκάστοτε διοίκηση που παραλαμβάνει από την προηγούμενη, εξοφλεί σχετικές υποχρεώσεις προηγούμενων ετών. Αυτό συνέβη και όταν η διοίκηση Αναγνώστου παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση, αποπληρώνοντας χρέη του παρελθόντος, μάλιστα σαφώς μεγαλύτερα από αυτά που παρέδωσε στη συνέχεια στον κ. Βαλασόπουλο.

Αλλά και για τους αθλητικούς χώρους, η παραπληροφόρηση του Δημάρχου δεν έχει όρια. Όπως για παράδειγμα, η… ανάπλαση που υποτίθεται πως κάνει στο Χαλικάκι. Για ποια ανάπλαση μιλά, μάλλον μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Γιατί, πέρα από κάποια όργανα γυμναστικής που τοποθέτησε τώρα, αποσπασματικά και χωρίς αυτά να εντάσσονται στο πλαίσιο της συνολικής βελτίωσης του χώρου, ο χώρος είναι εγκαταλελειμμένος στο έλεος του Θεού, βρώμικος, χωρίς φωτισμό και οι αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς συντήρηση. Αλλά και στο γήπεδο της «Διάνα» δήλωσε γεμάτος καμάρι ότι  

Ανακοινωση Δημου Ηλιουπολης 

Λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την περίοδο στη χώρα μας, η ανταλλακτική οικονομία, που εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, συνιστά διέξοδο σε πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα πρόσβασης σε προϊόντα και υπηρεσίες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ;

Η Τράπεζα χρόνου είναι ένα δίκτυο αχρήματης και αλληλέγγυας οικονομίας, ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και αγαθών, που λειτουργεί με μονάδα συναλλαγής το χρόνο. Αποτελεί μια μορφή εθελοντισμού, όπου οι πολίτες που συμμετέχουν, θα μπορούν να ανταλλάσσουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων χρησιμοποιώντας τις Τοπικές Εναλλακτικές Μονάδες (ΤΕΜ) και όχι χρήμα.

Παραδείγματος χάρη, ένας λογιστής προσφέρει φοροτεχνικές υπηρεσίες και δέχεται κηπουρικές εργασίες ή ένας καθηγητής μαθηματικών παραδίδει μαθήματα και σε αντάλλαγμα παίρνει ποσότητα λαδιού.

Ο Χρόνος είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο πετυχημένος άνθρωπος ξέρει πώς να αξιοποιεί το χρόνο του και πώς να αντλεί επιτυχία από το χρόνο του (Denis Waitley, 1933).

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ σας καλεί  να συμμετέχετε ενεργά σε αυτή την προσπάθεια!!!

Για να βοηθηθείτε και να βοηθήσετε!

Θα μας βρείτε καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00π.μ.- 5.00μ.μ., στη διεύθυνση Ηρ. Κωνσταντοπούλου 45, τηλ. 2167002719, domesilioupoli.socialcare.gr 

 

Περισσότερα Άρθρα...