Με 19 βαρύτατες κατηγορίες στο βαθμό του κακουργήματος οδηγούνται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι κληρονόμοι Νάστου.

Η υπόθεση αυτή που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα τρεις Δήμους, αλλά κυρίως το Δήμο Ηλιούπολης, έφτασε σ' αυτό το βαθμό χάρις στην αποφασιστική στάση της Δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης στο θέμα της Δημόσιας Περιουσίας. Οι κληρονόμοι Νάστου διεκδικούν επί δεκαετίες δημόσια γη.

Εν όψει του δικαστηρίου, που θα γίνει στις 23/9/13, η Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης συγκαλεί Διαδημοτικό Συμβούλιο των όμορων Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, στις 12/9/13, ώρα 19.00, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης,
προκειμένου οι τρεις Δήμοι να συντονίσουν τον κοινό αγώνα τους ενάντια στους καταπατητές, και να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις και δράσεις τους, για την επίτευξη της οριστικής παραχώρησης των δημόσιων εκτάσεων στους Δήμους.

Καλούνται όλοι οι Ηλιουπολίτες να είναι στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής στον αγώνα της για την κατοχύρωση της Δημόσιας Περιουσίας υπέρ του Δήμου, προς όφελος όλων των πολιτών.

"Είμαστε αποφασισμένοι" δηλώνει η δημοτική αρχή "να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος.

 Η Δημόσια γη ανήκει στους δημότες".

Ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των συμπολιτών μας για το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών, που υλοποιεί ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) – Γρ. Γρηγορίου), αυτό παρατείνεται για το διάστημα από 26 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Α΄ Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

7.30-8.30 Προσέλευση (Α΄ Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης)
8.30- 8.45 Ανακοίνωση ημερήσιου προγράμματος, χωρισμός σε ομάδες
8.45-11.00 Αθλητικές Δραστηριότητες
11.00-11.30 Δεκατιανό
11.30-14.00 Αθλητικές και Πολιτιστικές Δραστηριότητες, κατασκηνωτικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα
14.00-16.00 Δυνατότητα αποχώρησης ή Δημιουργική απασχόληση
Δραστηριότητες
Τένις - Ποδόσφαιρο - Μπάσκετ - Χάντμπωλ - Βόλει - Μουσική - Ζωγραφική - Κατασκηνωτικά Παιχνίδια- Εκπαιδευτικά προγράμματα
 

Κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί :
Δημότες κάτοικοι Ηλιούπολης: 20 € ανά εβδομάδα

Ετεροδημότες: 25 € ανά εβδομάδα

Δικαιολογητικά εγγραφής (μόνον για όσους δεν έχουν εγγραφεί την προηγούμενη περίοδο):
• Ιατρική Βεβαίωση από Παιδίατρο
• Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμός Δ.Ε.Κ.Ο.) για κατοίκους Ηλιούπολης
ΕΓΓΡΑΦΕΣ : Στο Α΄ Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης (Εθν. Μακαρίου & Ηρ. Κων/λου) από 26 Αυγούστου και κάθε μέρα Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7.30-8.30

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του ΠΑΟΔΗΛ στα τηλέφωνα 6972607566, 210 9922899 και 210 9944001 ή στην ιστοσελίδα athlitismos.dimosilioupolis.gr
 

vivlio iliop

Μια νέα και καινοτόμο υπηρεσία έχουν στη διάθεσή τους οι επισκέπτες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Ηλιούπολης. Πρόκειται για μια Διαδικτυακή Βιβλιοθήκη εφημερίδων και περιοδικών απ' όλο τον κόσμο.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηλιούπολης είναι μία από τις 10 δημόσιες βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, που διαθέτει την ηλεκτρονική πλατφόρμα Press Display, μέσω της οποίας οι αναγνώστες μπορούν να έχουν πρόσβαση εντελώς δωρεάν σε 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες και περιοδικά 101 χωρών! Le Monde, The Independent, Washington Post, International Herald Tribune, The Guardian, Καθημερινή, Cosmopolitan είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα εφημερίδων και περιοδικών που μπορεί να διαβάσει ηλεκτρονικά ο επισκέπτης της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης.

Το μόνο που έχει να κάνει είναι να βρίσκεται στον χώρο της Βιβλιοθήκης, και να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυό της (free internet wi-fi spot). Εν συνεχεία μέσω των υπολογιστών της Βιβλιοθήκης ή του προσωπικού του υπολογιστή μπαίνει απλώς στην ιστοσελίδα: http://library.pressdisplay.com και περιηγείται στα νέα όλου του κόσμου μέσα από λόγια και εικόνες.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η υπηρεσία αυτή δεν αφορά μόνο στην απλή ηλεκτρονική ανάγνωση εφημερίδων και περιοδικών, αλλά προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης. Όλα τα άρθρα εκτός από το να τα διαβάσει κανείς, μπορεί επίσης να τα επεξεργαστεί με κάθε ψηφιακό εργαλείο και πολυμεσική εφαρμογή, να τα μοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα, να τα στείλει με e-mail, να τα μεταφράσει σε 12 γλώσσες, να τα αποθηκεύσει, να τα εκτυπώσει, ακόμη και να τα ακούσει! Μπορείς επίσης να τα αξιολογήσει και να τα σχολιάσει μαζί με επισκέπτες άλλων Βιβλιοθηκών από όλο τον κόσμο, να δει τα πιο βασικά πρωτοσέλιδα, να αναζητήσει άρθρα με λέξεις-κλειδιά και πολλά ακόμη.

Η νέα αυτή υπηρεσία προσφέρεται, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, που υλοποιείται μέσω του προγράμματος Future Library, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης συμμετέχοντας σ' αυτό το πρόγραμμα συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση του ρόλου της ως κέντρο δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης , και φέρνει τα νέα όλου του κόσμου στον υπολογιστή, στο κινητό ή στο tablet!

hlioupoli platia

Πρόγραμμα με τίτλο "Ερευνώ-Μαθαίνω-Ανακαλύπτω την πόλη μου" με σκοπό την επαφή και γνωριμία των μαθητών με την ιστορία της πόλης, υλοποιείται στα σχολεία της Ηλιούπολης με πρωτοβουλία του Δήμου.

Το πρόγραμμα άρχισε με διαλέξεις σε όλα τα σχολεία από τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος κ. Γιώργο Βοζίκα, ερευνητή, συγγραφέα και μέλος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Σε δεύτερο στάδιο οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης υλοποίησαν εργασία με τίτλο «Φωτογραφίες που... μιλούν», κατά τη διάρκεια της οποίας συγκέντρωσαν παλιές φωτογραφίες από την Ηλιούπολη, οι οποίες τους έδωσαν το έναυσμα για ζωντανές συνεντεύξεις με συμπολίτες μας, που αποτελούν την «ζωντανή ιστορία» της πόλης . Το αποτέλεσμα αυτής της εργασίας των μαθητών θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει στις 24 Απριλίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Ηλιούπολης (Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου 114 & Λεωφ. Πρωτόπαπα – είσοδος από οδό Κουντουριώτου).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί video, με την παρουσίαση του φωτογραφικού υλικού και αποσπασμάτων από τις συνεντεύξεις που πήραν τα παιδιά από παλιούς Ηλιουπολίτες, μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα μιλήσουν για την εμπειρία τους από τη δουλειά που έκαναν, επίσης θα μιλήσουν για το πρόγραμμα ο επιστημονικός υπεύθυνος κ. Γ. Βοζίκας, η Διευθύντρια του σχολείου, κα Ελένη Νέζη, και οι εκπαιδευτικοί, υπεύθυνες για το πρόγραμμα, κα Μακριδάκη Ελιάνα και κα Ασημακοπούλου Μαρία, και θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι στα παιδιά που πήραν μέρος στο πρόγραμμα, για την πολύ ενδιαφέρουσα εργασία τους.

Παράλληλα στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου θα εκτίθενται οι φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος και ζωγραφικά έργα μαθητών που εμπνεύσθηκαν από το πρόγραμμα, με θέμα την Ηλιούπολη.

ilioup prasina domata

Σημαντική επιτυχία του Δήμου Ηλιούπολης: ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) η έγκριση και των τεσσάρων προτάσεων του Δήμου Ηλιούπολης για πράσινα δώματα, οι οποίες είχαν υποβληθεί στα πλαίσια του προγράμματος "ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ".

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν και θα ξεκινήσει άμεσα, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), η υλοποίηση των εξής πράσινων δωμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ (ΕΥΡΩ)

1 ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΩΜΑ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 234.944,69
2 ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΩΜΑ ΣΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 150.788,33
3 ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΩΜΑ ΣΤΟ 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 87.135,96
4 ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΩΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 194.287,84

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 667.156,82 ευρώ.

Με την κατασκευή των πράσινων δωμάτων επιτυγχάνεται:
• Η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια, κατά τη θερινή και χειμερινή περίοδο
• Η βελτίωση των θερμικών, οπτικών και περιβαλλοντικών συνθηκών στα κτήρια
• Η βελτίωση του μικροκλίματος της ευρύτερης περιοχής στην οποία εντάσσεται το κτήριο της παρέμβασης
• Η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
• Η επιβράδυνση και τελικά η αναστροφή της αστικής κλιματικής μεταβολής

Με την υλοποίηση των έργων των Πράσινων Δωμάτων προστίθεται ένα ακόμα λιθαράκι στη συνολική προσπάθεια της Δημοτικής αρχής για βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

koromilia

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την ανάπτυξη του πρασίνου στην πόλη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα βελτίωσης του περιβάλλοντος, διαθέτει δωρεάν 5.000 φυτά στους δημότες. 

Τα είδη των φυτών που διανέμονται είναι τα εξής:

Κουτσουπιές, κορομηλιές, φράξο, κυπαρίσσια, πεύκα, φτελιές, κότινο, τούγιες, γκορτζιές, λαδανιές, φιλίκια, φοσκίες, λυγαριές και αγιοαχλαδιές.

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται να προμηθευτούν φυτά (έως 5 ανά άτομο), μπορούν να προσέρχονται στο νέο φυτώριο του Δήμου, που βρίσκεται στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου και Αθηναδώρου (κοντά στα Πολυκλαδικά), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00 – 12.00

balasopoulos

Παραπομπή για 19 κακουργήματα

Η ανυποχώρητη και δυναμική στάση της Δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης, και του ίδιου του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου, στο θέμα της Δημόσιας Περιουσίας, αποφέρει θριαμβευτικά αποτελέσματα. Η μία μετά την άλλη αποφάσεις δικαστηρίων και δικαστικών οργάνων αποκαλύπτουν τον ρόλο και τις πρακτικές των κληρονόμων Νάστου, και ανοίγουν τον δρόμο για την οριστική επίλυση του κρίσιμου για το Δήμο μας θέματος, της παράνομης καταπάτησης δημοσίων εκτάσεων.

Μια τέτοια νέα καθοριστική έκβαση για την εξέλιξη της υπόθεσης αποτελεί το υπ' αριθμ. 623/1-4-2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Με βάση το βούλευμα αυτό οι κληρονόμοι ΝΑΣΤΟΥ παραπέμπονται ως κατηγορούμενοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για να δικαστούν ως υπαίτιοι ότι «μετά από συναπόφαση, με περισσότερες από μια πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση ενός και του αυτού εγκλήματος, με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψαν και επεχείρησαν να βλάψουν ξένη περιουσία, πείθοντας άλλους, με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, με αποτέλεσμα με τις πράξεις τους αυτές, τις οποίες εξακολούθησαν επί μακρό χρονικό διάστημα, να προξενηθεί και οπωσδήποτε να απειληθεί σε βάρος της περιουσίας του δημοσίου ζημία, η οποία υπερβαίνει το ποσόν των 150.000 ευρώ, και σε κάθε περίπτωση το αντικείμενο του εγκλήματος είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας».

Συγκεκριμένα παραπέμπονται διότι παρέστησαν εν γνώσει τους ψευδώς στα μέλη διαφόρων Δικαστηρίων και τον Εισαγγελέα, ότι το κτήμα ΚΑΡΡΑΣ, που είχε αγοραστεί από τον Αλέξιο Νάστο το 1922, και του οποίου αυτοί είναι κληρονόμοι, ήταν δήθεν εμβαδού από 12.000 μέχρι 12.700 στρέμματα περίπου, ενώ τα παραπάνω ήταν ψευδή, αφού το κτήμα αυτό ουδέποτε είχε έκταση μεγαλύτερη των 400 στρεμμάτων, που αντιστοιχούν κατ' ανώτατο όριο σε έκταση τεσσάρων ζευγαριών.

Παραπέμπονται συνεπώς να δικαστούν για 19 μερικότερες κακουργηματικές πράξεις, και καλούνται να λογοδοτήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την ήδη επιτευχθείσα απόρριψη των αστικών διεκδικήσεων των κληρονόμων Νάστου, έρχεται να επισφραγίσει τον σθεναρό και αταλάντευτο αγώνα της Δημοτικής Αρχής, που με την συμπαράσταση ολόκληρου του Ηλιουπολίτικου λαού και με την κινητοποίηση και των όμορων Δήμων, οδηγεί σε αίσια έκβαση την πολυετή διαμάχη, για τις διεκδικούμενες από τους κληρονόμους Νάστου δημόσιες εκτάσεις.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος και την οριστική νίκη.

δελτιο τυπου Δήμου Ηλιούπολης

Περισσότερα Άρθρα...