dimarxeio ilioypolis

Εισβολή πριν από λίγο στο δημαρχείο Ηλιούπολης από μέλη του Ρουβίκωνα. Πιάστηκαν στα χέρια με τον δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο. Ο δήμαρχος προσπάθησε να προστατεύσει συνεργάτες του.

Οι εισβολείς μπήκαν στο γραφείο του Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου. Φτάνοντας μάλιστα στο γραφείο του Δημάρχου, σύμφωνα με πληροφορίες προπηλάκισαν και έσπρωξαν μια εκ των συνεργατών του.

Ο ίδιος ο δήμαρχος πιάστηκε στα χέρια μαζί τους για να προστατεύσει τις εργαζόμενες.

Σύμφωνα με το ilioupolinews.gr η ομάδα ΔΙΑΣ έκανε ορισμένες προσαγωγές κατά την έξοδο των εισβολέων, στο ύψος της κεντρικής πλατείας.

Ο λόγος τον οποίο επικαλούνται οι εισβολείς που ανήρτησαν ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναλαμβάνοντας την ευθύνη, είναι το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στο συνεργείο του Δήμου, αλλά και ένα ακόμα με μηχανισμό ανύψωσης κάδου σε απορριμματοφόρο.

leoforeio epithesi

Επίθεση με αεροβόλο όπλο δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου λεωφορείο στην Ηλιούπολη.

Συγκεκριμένα άγνωστοι πυροβόλησαν λεωφορείο της γραμμής 237 ενώ βρισκόταν σταματημένο σε στάση επί της οδού Θράκης.

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί από το περιστατικό.

el typos

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Σε 1300 ανήλθαν οι συνδημότες μας που ο Δήμος, τους έχει μπλοκάρει το ΑΦΜ και βρίσκονται σε διαδικασία προκατάσχεσης και στο κατώφλι του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού λόγω οφειλών στον Δήμο!!!

Οφειλές που αφορούν σε τέλη, φόρους, ΤΑΠ, κλήσεις της τροχαίας και εισπράττονται από τους δήμους.

Πέρσι τέτοιο καιρό ο αντίστοιχος αριθμός των συνδημοτών μας ήταν 1045, με τους 415 από αυτούς να έχει μπλοκαριστεί η φορολογική τους ενημερότητα για 300-500 ευρώ!!! Σήμερα με ευθύνη της δημοτικής αρχής έχουμε ένα άλμα του 30%!

Ενάμιση χρόνο πριν η Λαϊκή Συσπείρωση είχε φέρει το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάλεσε δημοτική αρχή και δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσουν να μην σταλεί ούτε ένας συνδημότης μας στην σέντρα της εφορίας και του κινδύνου του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού εφόσον η οικονομική και η κοινωνική του κατάσταση είναι αυτή που τον φέρνει στην κατάσταση να μην μπορεί να πληρώσει στο Δήμο.

Να διαγράψει το δημοτικό συμβούλιο με ευθύνη του τις οφειλές στο Δήμο για κάθε συμπολίτη μας που είναι ενταγμένος στο καθεστώς του Κατώτατου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ), τουλάχιστον.

Να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να πληρώσουν οι 49 επιχειρήσεις στο Δήμο που υπεκφεύγουν και χρωστούν τα περισσότερα, πάνω από 1εκ ευρώ.

Να απαιτήσει με ψήφισμα του, το Δημοτικό Συμβούλιο, από την κυβέρνηση, Νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στα Δημοτικά Συμβούλια να μπορούν διαγράφουν ολικά ή μερικά χρέη για νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν, να δοσοποιεί οφειλές ανάλογα με την δυνατότητα τους και πάντα κάτω από την έρευνα και το έλεγχο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Μια ρύθμιση αναγκαία και επείγουσα στους Δήμους ώστε να προστατευτούν φτωχά , άνεργα νοικοκυριά που τους ρήμαξε η κρίση και η φορολογική επέλαση διαδοχικά των κυβερνήσεων, να μην βρεθούν στο κίνδυνο πλειστηριασμού τα περιουσιακά τους στοιχεία και το σπίτι τους για οφειλόμενα στο Δήμο.

Η Δημοτική Αρχή απέρριψε πανηγυρικά τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Δεν μπήκε καν στον κόπο να συζητήσει την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης, δεν πήρε καμιά πολιτική πρωτοβουλία ώστε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος.

Η στάση της ίδια με αυτή της κυβέρνησης, που απέρριψε την τροπολογία του Δήμου Πάτρας για αυτό το ζήτημα στην Βουλή, την οποία κατέθεσε το ΚΚΕ.

Αποτέλεσμα της πολιτικής της και με ευθύνη του Δήμου, είναι αυτό το άλμα στην εφορία.

Ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Δημοτικής Αρχής θα είναι και επόμενο βήμα του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που ακολουθεί το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ των συνδημοτών μας και εφόσον η οφειλή τους ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Ο ρόλος Πόντιου Πιλάτου στον οποίο ασκείται συστηματικά η Δημοτικοί Αρχή σε τέτοια σοβαρά ζητήματα για την ζωή και το βιος φτωχών νοικοκυριών στην πόλη μας είναι και ανεύθυνος και επικίνδυνος.

Κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση για οφειλές φτωχών νοικοκυριών στο Δήμο. Να σταματήσουν τώρα όλες οι διαδικασίες προ-κατάσχεσης από τον Δήμο που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

aftod

dimar hlioup

Ο ένας μετά τον άλλο αποχωρούν οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου Β. Βαλασόπουλου στην Ηλίουπολη.

Με ανοιχτή επιστολή του προς τους πολίτες ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη», ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Βιδάλης.

Ακολουθεί η επιστολή

"Επικοινωνώ μαζί σας γιατί θέλω να μοιραστώ με όλους εσάς τους λόγους που οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη που, με πάθος και συνέπεια, υπηρέτησα τα τελευταία 9 χρόνια.

Εντάχθηκα το 2010 στην παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» με ζωηρό ενδιαφέρον και διάθεση να προσφέρω ενεργά στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας και να γίνω κι εγώ αρωγός στην υλοποίηση του οράματός μας για μια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη.

Αισθάνομαι περήφανος γιατί ήταν συνειδητή μου επιλογή να συμμετέχω επί σειρά ετών σε μια παράταξη δημοκρατική, στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο διάλογος, οι διαφανείς διαδικασίες καθώς και η ενεργός συμμετοχή και εποικοδομητική συμβολή όλωντων μελών της. Αυτά τα χαρακτηριστικά αποτέλεσαν και το εφαλτήριο για την πρώτη εκλογική μας νίκη το 2010, τότε που τα λόγια του αρχηγού της παράταξης εντυπωσίαζαν όλους μας καθώς έθετε τις βάσεις ενός 8ετούς προγράμματος μετά το πέρας του οποίου η σκυτάλη θα περνούσε στη νέα γενιά.

Το 2014, οι πολίτες της Ηλιούπολης έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη Δημοτική μας Αρχή καλώντας την να μείνει πιστή στις αξίες, το έργο και το όραμά μας ολοκληρώνοντας απαρέγκλιτα τις προγραμματικές της δεσμεύσεις.

Αισθάνομαι περήφανος λοιπόν γιατί ήταν συνειδητή μου επιλογή να είμαι μέλος αυτής της παράταξης στο έργο της οποίας συμμετείχα και υπερασπίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις.

Δυστυχώς όμως, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών άρχισα να διαπιστώνω καταστάσεις και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την ηθική και την αξιοπρέπεια μου. Σταδιακά μειώνονταν η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός προς στο πρόσωπό μου καθώς και σε άλλους Δημοτικούς Συμβούλους.

Η παράταξη και η Δημοτική ομάδα απαξιωνόταν. Ακόμα και ως Γραμματέας της Παράταξης αγνοούμουν επιδεικτικά. Κάθε διαφορετική άποψη μεταφραζόταν σε αντιπολιτευτική άποψη. Η απόπειρα έκφρασης διαφορετικήςγνώμης προκαλούσε εντάσεις. Οι δημοκρατικές διαδικασίες ξεθώριαζαν όσο οι αποφάσεις παίρνονταν από μια μικρή ομάδακαι χωρίς τη συμμετοχή των επίσημων οργάνων της παράταξης.

Στις συναντήσεις που είχα με τον Δήμαρχο, του εξέφρασα τις απόψεις και τις ενστάσεις μου για τα κακώς κείμενα. Δυστυχώς όμως δεν εισακούστηκα. Όσο όμως βίωνα πως η κατάσταση έτεινε να παγιωθεί τόσο η δημοκρατική μου συνείδηση αλλά και η πολιτική και προσωπική ηθική δεν μου επέτρεπαν να μένω αμέτοχος σε απαξιωτικές συμπεριφορές προς ανθρώπους που απλώς ήθελαν να εργαστούν ανιδιοτελώς για ένακαλύτερο μέλλον για την Ηλιούπολη.

Ωςενεργό μέλος της παράταξης όλα αυτά τα χρόνια, η απόφαση ανεξαρτητοποίησής μου δεν ήταν για μένα μια εύκολη υπόθεση, ούτε “συναισθηματικά αναίμακτη”. Τη θεωρώ όμως επιβεβλημένη πολιτική, ηθική και συναισθηματική επιλογή.

Ως Ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος διατρανώνω την απόφασή μου ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να εκφράζω την άποψή μου πάντα με γνώμονα το καλό της πόλης. Το οφείλω αυτό άλλωστε σε όλους όσοι με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια αλλά και σε όλους τους πολίτες αυτής της πόλης. Γιατί η Ηλιούπολη ανήκει σε ΟΛΟΥΣ".

Nέα παραίτηση Αντιδημάρχου από την παράταξη του Δημάρχου Βαλασόπουλου στην Ηλιούπολη

ilioupoli dimos garaz atyxima

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο γκαράζ του δήμου Ηλιούπολης, όταν έπεσε η μεγάλη γερανογέφυρα του συνεργείου αυτοκινήτων την ώρα που οι εργαζόμενοι επισκεύαζαν δημοτικά αυτοκίνητα!

Μόνο από τύχη δεν υπήρξαν θύματα και τραυματισμοί, αφού η γερανογέφυρα που αποκολλήθηκε είχε τεράστιο όγκο και η πτώση προκάλεσε ευτυχώς μόνο υλικές απώλειες.

Οι εργαζόμενοι μετά το ατύχημα ζητούν τον έλεγχο των εγκαταστάσεων στο Γκαράζ καθώς και των υπολοίπων χώρων εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε συνθήκες ασφάλειας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Ηλιούπολης σημειώνει:

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στο γκαράζ του δήμου Ηλιούπολης, όταν έπεσε η γερανογέφυρα του συνεργείου αυτοκινήτων την ώρα που οι συνάδελφοι επισκεύαζαν αυτοκίνητα.

Επειδή τα θαύματα δεν είναι παντοτινά και η υπομονή μας στέρεψε και τα εργατικά ατυχήματα μικρά ή μεγάλα τείνουν να γίνουν καθημερινότητα, απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να μας απαντήσει πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση της γερανογέφυρας, έαν έχει ISO και ότι προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Για αλλά μια φορά καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Επανειλημμένα έχουμε διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει την εντατικοποίηση στους χώρους εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού και της 24ωρης λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας (6ημερα, κόψιμο αδειών κλπ), την μη τήρηση κανόνων ασφαλείας στα γερανοφόρα οχήματα του δήμου ( είχαν βγει τα ασφαλιστικά για να σηκώνουν περισσότερο βάρος) με αποτέλεσμα πριν μήνες από θαύμα πάλι, να μην θρηνήσουμε θύματα όταν ξεκόλλησε και έφυγε από τη θέση του o γερανός που έχει μπει σε απορριμματοφόρο καθώς και τα ασφαλιστικά από τα σκαλοπάτια των απορριμματοφόρων που είχαν κοπεί.

Σε όλα τα προηγούμενα έρχεται να προστεθεί και η υγειονομική βόμβα που έχει δημιουργηθεί στο πλυντήριο αυτοκινήτων όπου μαζεύονται και λιμνάζουν τα λύματα καθώς και η μπαζαποθήκη που έχει δημιουργηθεί στο σταθμό μεταφόρτωσης με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Όλα τα προηγούμενα δεν είναι τυχαία μιας και είναι πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής το κόψιμο των κονδυλίων για τα εμβόλια (οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι ανεμβολίαστοι από το Μάρτη του 2018 ) τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις (η τελευταία φορά που έκαναν έλεγχο είναι το Δεκέμβρη του 2017) και ο διαγωνισμός για τα μέσα ατομικής προστασίας για το 2018 δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να αγοράζουν μόνοι τους ακόμα και γάντια για να προστατεύσουν την υγεία τους.

ΕΩΣ ΕΔΩ!!!

Η υπομονή μας τελείωσε

To σοβαρό σημερινό ατύχημα επιβάλλει τον έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων στο Γκαράζ καθώς και των υπολοίπων χώρων εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε συνθήκες ασφάλειας.

pirosbestiki

Συναγερμός σήμανε στην Ηλιούπολη το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φιάλη υγραερίου εξερράγη σε σπίτι στην οδό Λυσίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια μία γυναίκα. 

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την παρέλαβε και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έφτασαν άμεσα στο σημείο και έσβησαν τη φωτιά που προκλήθηκε.

enikos

antzinasgiannis

Θεωρώ υποχρέωση, να γνωστοποιήσω στους συνδημότες μου, την παραίτησή μου από την θέση του Αντιδημάρχου.

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης, που έστειλα την 8/10/18 στον Δήμαρχο Ηλιούπολης. 

«Κύριε Δήμαρχε,

Με αίσθημα ευθύνης αλλά και αξιοπρέπειας, υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, από μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και από μέλος της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη", που υπηρέτησα από την πρώτη στιγμή με πάθος.

Το 2010 γνώρισα έναν άνθρωπο, με καθαρό μυαλό και όραμα να αλλάξει τα πάντα. Έναν άνθρωπο ικανό, με σχέδιο και πρόγραμμα, ο οποίος έδειξε από την πρώτη στιγμή, απόλυτη εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους, που κατάφερε να συνδυάσει την εμπειρία των παλαιών και την φρεσκάδα των νέων. Έναν άνθρωπο με τον οποίο κερδίσαμε τις εκλογές για δυο συνεχόμενες θητείες στην διοίκηση του Δήμου.

Το ταξίδι μου στα κοινά ξεκίνησε από το 2011 στην θέση του γραμματέα της παράταξης, που μου εμπιστεύτηκες εσύ κι εγώ από την πρώτη στιγμή έδωσα τα πάντα, χωρίς να υπολογίσω οικογενειακό και επαγγελματικό κόστος. 
Με την οικονομική εξυγίανση που καταφέραμε στο Δήμο, με την υλοποίηση έργων ζωτικής σημασίας για την πόλη μας και με κεντρικό σύνθημα "για την πόλη μας και τους ανθρώπους της" καταφέραμε μια μεγάλη και δύσκολη νίκη στις εκλογές του 2014. 

Το ταξίδι εμπειρίας και έργου, συνεχίστηκε στις σχολικές επιτροπές όπου και εκεί δόθηκα με όλες μου τις δυνάμεις, με εντιμότητα στον κοινό μας στόχο, που ήταν να βελτιώσουμε τις σχολικές μας υποδομές για την καλύτερη καθημερινότητα των παιδιών μας. Το ότι απέσπασα θετική κριτική σε αυτά τα πόστα, είναι κάτι που επιβεβαιώνουν οι συνδημότες μας και όχι εγώ. 

Τα πράγματα όμως δυστυχώς άλλαξαν, οι άνθρωποι ίσως άλλαξαν. 
Πριν από περίπου 9 μήνες κλήθηκα να αναλάβω ένα κομβικό πόστο του Δήμου, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα που είχα να αντιμετωπίσω για άλλη μια φορά, χωρίς να υπολογίσω ούτε στιγμή το πολιτικό και προσωπικό κόστος, με μοναδικό ειλικρινά στόχο να γίνουμε καλύτεροι. 

Πίστευα και πραγματικά θεωρούσα ότι θα έχω την απόλυτη στήριξηαπό τον άνθρωπο που μου εμπιστεύτηκε την θέση του Αντιδημάρχου, όπως άλλωστε είχες υποσχεθεί αλλά δυστυχώς έκανα λάθος σε αυτό.

Από την πρώτη στιγμή λοιδορήθηκα, από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί που δεν θα επέτρεπαν να φέρω εις πέρας το δύσκολο αυτό πόστο. Ζήτησα αμέσως να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές και έκανα προτάσεις για διοικητικές τομές στην υπηρεσία και δυστυχώς, ενώ περίμενα, δεν πήρα ποτέ θετική απάντηση από εσένα Δήμαρχε για διάλογο αλλά κυρίως για έργο επί της ουσίας, παρά μόνο υπόδειξη για υπομονή, διατήρηση των "ισορροπιών" και τελικά να μην γίνεται πράξη η έκφραση "το μαχαίρι στο κόκαλο" που χρόνια ακούμε δια στόματός σου.


Η απογοήτευσή μου Δήμαρχε είναι μεγάλη. 


Οι καταστροφικοί μηχανισμοί και οι πισώπλατες μαχαιριές που κι εσύ ο ίδιος παραδέχτηκες στην προσωπική μας συνάντηση πως είχα να αντιμετωπίσω, τελικά βασιλεύσαν και δεν ξέρω ακόμα το γιατί. 

Δήμαρχε, σου έχω επανειλημμένα εκφράσει προφορικά τις επιφυλάξεις μου και στη συνέχεια τις αντιρρήσεις μου, για το χειρισμό σοβαρών θεμάτων που μέσω αυτών πλήττονταν ηθικά και πολιτικά η παράταξη μας. Συνέχισα μέχρι τελευταία στιγμή να τις εκφράζω αλλά δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις σου για κάθαρση, η τελική επιλογή σου να κρατάς ισορροπίες που δεν κρατιούνται με οδηγούν στην παραίτηση.

Φεύγω με αξιοπρέπεια. 
Στην ειρωνική σου δήλωση την Παρασκευή το μεσημέρι όταν πλέον και οριστικά χώρισαν οι δρόμοι μας απαντώ κατηγορηματικά ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ και θα παλέψω καθημερινά για την πόλη που αγαπώ.

Με εκτίμηση 


Αντζινάς Γιάννης

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Παραίτηση Χατζηδάκη από παράταξη Βαλασόπουλου με υπόνοιες για έκνομες συμπεριφορές


ς

Περισσότερα Άρθρα...