valasopoulos spay

Κραυγή αγωνίας εξέπεμψε ο δήμαρχος Ηλιούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Βασίλης Βαλασόπουλος στην εκπομπή “Δημοτικές Διαπλοκές” στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM καθώς όπως είπε Κράτος και Περιφέρεια τους έχουν εγκατάλειψει και τους κοροϊδεύουν με υποσχέσεις.

Ο κ. Βαλασόπουλος αφού περιέγραψε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έκανε ο ΣΠΑΥ, κορμοδέματα, καθαρισμούς δρόμων και φραγμάτων, τοπογραφικές μελέτες αναδάσωσης και συντονισμό όλων των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την αναδάσωση, επεσήμανε ότι όλες οι υποσχέσεις για χρηματοδότηση έχουν μείνει ανεκπλήρωτες.

Ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ αναφέρεται στον Αν. Υπ. Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη που σε επίκαιρη απάντηση προς τον κ. Βαρβιτσιώτη στην Βουλή παρουσίασε ότι το κράτος παρενέβει έγκαιρα στο βουνό για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά του καλοκαιριού που κατέκαυσε 7.000 στρέμματα.

Ο κ. Βαλασόπουλος τον διαψεύδει κατηγορηματικά. «Οτι κάναμε, το κάναμε απολύτως μόνοι μας» επισημαίνει. «Μπήκαμε με απ’ ευθείας αναθέσεις και σώσαμε το βουνό, ενώ κινδυνεύσαμε και με μηνύσεις. Το κράτος ήταν παντελώς ανύπαρκτο και η Περιφέρεια δεν έκανε απολύτως τίποτα».

Ο κ. Βαλασόπουλος εκφράζει την αγωνία του μαζί με τους εθελοντές που έχουν μαζικά εκφράσει την πρόθεσή τους να βοηθήσουν στην διαδικασία της αναδάσωσης. Διευκρινίζει ότι η αναδάσωση θα γίνει πάντα με μελέτη υπό την καθοδήγηση της διεύθυνσης δασών, όμως τονίζει ότι αν δεν εκταμιευθούν οι 250.000 που υποτίθεται ότι δεσμεύτηκαν στο Πράσινο Ταμείο, δεν μπορεί να γίνει τίποτα και εκφράζει την απαισιοδοξία του.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ αναρωτιέται πως ο κ. Τσιρώνης είπε στην Βουλή ότι θα εκταμιευθούν τα χρήματα αφού δεν είναι προϊστάμενος του Πράσινου Ταμείου; «Τον κ. Σταθάκη τον ρώτησε ;» αναφέρει χαρακτηριστικά στην 

antallaktiki vivliovlithikivalassopoulos

Τη Νέα Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη εγκαινιάζει ο Δήμος Ηλιούπολης την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, στις 6:30 μ.μ., όπου θα βρίσκεται στο Δημαρχείο της πόλης για να την γνωρίσουν όλοι, ενώ προτείνει στους δημότες να έχουν μαζί τους ένα βιβλίο που θέλουν να ανταλλάξουν με κάποιο άλλο που δεν έχουν διαβάσει.

Τη Βιβλιοθήκη δώρισε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στον «Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Ηλιούπολης-Γρηγόρης Γρηγορίου», ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο του για τη διάδοση του βιβλίου και την ελεύθερη διακίνηση της γνώσης.

Η ιδέα κι ο σχεδιασμός της ανήκει στους αρχιτέκτονες Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου και Ελευθέριο Αμπατζή. Η πρώτη ανταλλακτική βιβλιοθήκη στήθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην Κηφισιά και αντιμετωπίστηκε αρχικά με απορία & επιφύλαξη από τον κόσμο, καθώς δεν ήταν εξοικειωμένοι με τη φιλοσοφία της:

"Δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάτι, είναι ανοιχτή ολόκληρο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας, είναι διαθέσιμη σε κάθε αναγνώστη. Το μόνο που έχεις να κάνεις: Ανοίγεις το ράφι, παίρνεις ένα βιβλίο, αφήνεις ένα άλλο που έχεις ήδη διαβάσει και θα ήθελες να χαρίσεις κι έφυγες!».

Η λειτουργία της, δηλαδή, βασίζεται αποκλειστικά στην έννοια του μοιράσματος. Στόχος είναι ένα βιβλίο που συγκινεί έναν αναγνώστη να μεταφερθεί και σε άλλους.

Με τις Ανταλλακτικές Βιβλιοθήκες τα βιβλία υπάρχουν παντού για όλους κι αν ελευθερωθούν, ταξιδεύουν -όπως περιέγραψε ο Μισέλ Τουρνιέ- σαν πουλιά, όχι από δέντρο σε δέντρο, αλλά από αναγνώστη σε αναγνώστη, κι από χέρι σε χέρι, για να βρουν το λόγο ύπαρξής τους, να διαβαστούν.

tileiatriki
Το  πρωτοποριακό σύστημα Kινητής Τηλεϊατρικής και Τηλεφροντίδας, εγκαινίασε στον Ελληνικό χώρο, ο Δήμος Ηλιούπολης την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν στους δικαιούχους δημότες της Ηλιούπολης τηλεφωνικές συσκευές και παρουσιάστηκαν με απλό και κατανοητό τρόπο οι δυνατότητες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής και Τηλεφροντίδας, μέσω κινητής τηλεφωνίας του Δήμου Ηλιούπολης, είναι ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό σε Ελληνικό αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο έργο, που συνδυάζει 2 καινοτόμες υπηρεσίες ιατρικής – βοήθειας, προσφέρεται από  φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και στοχεύει να απλώσει στο Δήμο μια «ψηφιακή ομπρέλα ιατρικής ασφάλειας», όσον αφορά υπηρεσίες προληπτικής υγείας και άμεσης βοήθειας σε προχωρημένης ηλικίας συνανθρώπους μας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που αναπτύσσει αυτήν την εποχή ο Δήμος Ηλιούπολης με όραμα την «Εξυπνη Πόλη».

 Ειδικότερα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα: Οι δικαιούχοι παρέλαβαν ενεργοποιημένη, μία ειδικά προσαρμοσμένη συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου, η οποία διαθέτει ευανάγνωστη οθόνη και ένα ευδιάκριτο, εικονικό πλήκτρο SOS, το οποίο εμφανίζεται διαρκώς, παραμένοντας ενεργό ακόμα και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. πράγμα που διασφαλίζει τη διαρκή παρουσία της υπηρεσίας, στους ωφελούμενους του προγράμματος.

Με την πίεση του πλήκτρου SOS, ο χρήστης της υπηρεσίας μπορεί να έχει σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες του χρόνου προηγμένες παροχές, όπως:

·      Άμεση τηλεφωνική ιατρική βοήθεια – σύνδεση με ιατρικό κέντρο υποστήριξης-.
·      Άμεση και ταυτόχρονη ενημέρωση οικείου προσώπου
·      Οργάνωση αποστολής κατ’ οίκον βοήθειας (Ιατρού, Νοσηλευτή, Ασθενοφόρου)

 Με τον τρόπο αυτό, ακόμη και άτομα προχωρημένης ηλικίας, μπορούν να έχουν άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συνομιλώντας με ειδικό ιατρό και εξειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα, η συσκευή προσφέρει κι άλλες υπηρεσίες, όπως υπενθύμιση για τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής ή τη διενέργεια εξετάσεων και σύνδεση με άλλες συσκευές τηλειατρικής .

Την πρώτη εβδομάδα του 2016, οι συσκευές θα διατεθούν σε επιπλέον δικαιούχους, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή του προγράμματος, τόσο ως προς τον αριθμό των συμμετεχόντων, όσο και ως προς την προσφορά υπηρεσιών, με τη δυνατότητα εντοπισμού θέσης, για περιπτώσεις απώλειας προσανατολισμού να είναι η πρώτη.

valasop

Το όραμα της παράταξης του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου είναι η μετεξέλιξη της Ηλιούπολης σε μια «Έξυπνη Πόλη».

Μια πόλη που θα διαχειρίζεται όλα της τα δεδομένα και τις λειτουργίες της μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.
Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία.

Αυτό ήταν το κυρίαρχο μήνυμα της ομιλίας του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου στην εκδήλωση που διοργανώθηκε την Τρίτη 13/10/15 στο Δημοτικό Θέατρο, κατά την διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης μαθημάτων Η/Υ σε περίπου 35 δημότες της Ηλιούπολης, ηλικίας 50 ετών και άνω, οι οποίοι συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο».

Ο Δήμαρχος τόνισε την σημασία του προγράμματος και την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο δήμος, για τη δυνατότητα πρόσβασης στον ψηφιακό κόσμο, και των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή δημοτών στο Πρόγραμμα εκμάθησης και στην άρτια διοργάνωση των μαθημάτων. Μαθητές που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, τόνισαν πόσο πολύ τους ευεργέτησε η συγκεκριμένη δράση.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος στις ομιλίες τους δεν παρέλειψαν να απευθύνουν τις θερμότατες ευχαριστίες τους στην COSMOTEκαι στην «50+ ΕΛΛΑΣ» για την προσφορά τους, στον κύριο Καμπανάρο για την ουσιαστική του συμβολή στο Πρόγραμμα καθώς και στην κυρία Μυρτώ Ράγκα για την άριστη διοργάνωση των μαθημάτων.

Τα μαθήματα συνεχίζονται και φέτος με τμήματα προχωρημένων.

syrraga ymht sxed hlioupol 1

Ημερίδα οργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης στις 19 Ιανουαρίου, στις 6 μμ., στο Δημαρχείο (αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου) με τίτλο: «ΑΣΤΙΚΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΡΓΟ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ».

Η Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης, η οποία θα συνδέσει την Δυτική Περιφερειακή Υμηττού με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, αποτελεί ένα έργο πνοής που θα βελτιώσει καθοριστικά το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και θα αναδιατάξει το σύνολο της κυκλοφορίας των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας.

Είναι η νέα πρόταση που εκτρέπει την υπερτοπική διαμπερή κυκλοφορία εκτός του ιστού της πόλης, αφήνει άθικτο τον Υμηττό, και παράλληλα συμβάλλει καταλυτικά στην βελτίωση όλου του συστήματος μετακινήσεων από και προς το νοτιοανατολικό τμήμα της Μητροπολιτικής Αθήνας, αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά νέα συγκοινωνιακά έργα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πρωτεύουσας.

Η ένταξη και χρηματοδότησή του έργου από το πακέτο Γιούνκερ είναι η μεγάλη ευκαιρία και δυνατότητα για την άμεση προώθηση της κατασκευής του.

kapi hlioupolis tragoudi

Οι γιαγιάδες στο Α’ ΚΑΠΗ Ηλιούπολης τραγουδούν το “Υποφέρω” της Δέσποινας Βανδή.

Το βίντεο που ανέβηκε στο youtube έχει δεκάδες χιλιάδες views.

sxoleio

Με έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς παρέμβασης των δήμων στα σχολεία ασχολείται ο Δήμος Ηλιούπολης που ξεκινάει το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης των σχολείων στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Μετά την συντήρηση και την δημιουργία των σχολικών υποδομών, ειδικά στην εποχή που ζούμε, η εξασφάλιση της ψυχικής υγείας των παιδιών είναι ο νούμερο δύο συντελεστής της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων –βασική αρμοδιότητα των δήμων.

Οπως αναφέρει και στο Δελτίο Τύπου ο δήμος, η Ψυχική Υγεία του παιδιού είναι καθοριστική για την ανάπτυξή του, για τις επιδόσεις του και την συμπεριφορά του στο σχολείο, για τις σχέσεις του με τους φίλους, τους γονείς και τους δασκάλους του, για την οικογενειακή γαλήνη και για το μέλλον του.

Έτσι, το Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης θεωρώντας ότι το θέμα είναι μείζον για την στήριξη των παιδιών, των γονιών και εν γένη της Σχολικής Κοινότητας, συνεχίζει και φέτος και μετεξελίσσει το Πρόγραμμα «Ψυχολόγοι στα Σχολεία».

Ο ψυχολόγος που θα αναλάβει κάθε σχολείο θα το επισκέπτεται τακτικά κάθε δεύτερη εβδομάδα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις ψυχολογικές υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα θα μπορεί να δεχθεί σε συστηματικές συνεδρίες το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους γονείς και τους μαθητές κατόπιν αιτήματος στο 210 9970055.

Οι πρωινές συνεδρίες θα γίνονται σε χώρους του Δήμου σε συνεννόηση με τον εκάστοτε ψυχολόγο ενώ οι απογευματινές στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Σοφοκλή Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαπα.

Περισσότερα Άρθρα...