ergastiri iatriko

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ καλεί τους πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και επιθυμούν να σπουδάσουν με υποτροφία σε ειδικότητες του Τομέα Υγείας , Αισθητικής και Παιδαγωγικών αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα λόγω της έντονης οικονομικής δυσπραγίας, να υποβάλλουν αίτηση στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι δικαιούχοι θα αναδειχθούν μετά την αξιολόγηση του συνόλου των αιτήσεων και τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν την Τέταρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015. Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν επιλεγούν μπορούν να σπουδάσουν το επάγγελμα που επιθυμούν με έκπτωση 50% στα ετήσια δίδακτρα.

Οι σπουδαστές υπότροφοι και μη μετά την αποφοίτηση τους παίρνουν πτυχίο αναγνωρισμένο από το κράτος με προοπτική άμεσης απορρόφησης από την αγορά εργασίας.

Οι ειδικότητες του ΙΕΚ ΣΒΙΕ μεταξύ των οποίον μπορούν να επιλέξουν οι υπότροφοι σπουδαστές είναι:

• Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων (Μικροβιολόγου)
• Βοηθός Νοσηλευτικής Χειρουργείου
• Βοηθός Νοσηλευτικής ΜΕΘ
• Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής
• Βοηθός Ραδιολογίας και Ακτινολογίας
• Βοηθός Φυσικοθεραπείας
• Βοηθός Εργοθεραπείας
• Βοηθός Φαρμακοποιού- Τεχνικός Φαρμάκων και Καλλυντικών
• Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας
• Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας
• Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
• Τεχνικός Αισθητικής και Μακιγιάζ

Τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση θα πρέπει ν’ αποδεικνύουν τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και είναι τα ακόλουθα:

• Εκκαθαριστικό σημείωμα
• Αποδεικτικά αναπηρίας (60%, 80% κ.λπ.)
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (μονογονεϊκές, πολύτεκνες )
• Κάρτα ανεργίας.

dimarxeio hlioup

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους κατοίκους ότι από την Περιφέρεια Αττικής και την Τροχαία εκδόθηκε απόφαση σύμφωνα με την οποία λόγω επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) τις επόμενες ημέρες επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων και πεζών σε ομάδα δρόμων και πάρκων της Ηλιούπολης.

Η απαγόρευση αφορά τις ημέρες κατά τις οποίες ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει κατηγορία κινδύνου 4&5 (πολύ Υψηλή και Κατάσταση Συναγερμού).

Η απαγόρευση ισχύει για τους δρόμους από την 7η πρωινή έως την 7η πρωινής της επομένης. Για τα πάρκα η απαγόρευση ισχύει από την 8η πρωινή έως την 8η πρωινής της επομένης.

Σε ποιούς δρόμους αφορά η απαγόρευση:

Μαραθονομάχων

Δαμασκηνού

Ολυμπιονικών

Κέννεντυ

Τσώρτσιλ

Σοφοκλή Βενιζέλου (από Πρωτόπαππα έως και το πυροφυλάκειο του Δήμου)

Νεύτωνος

Διογένους

Σοφοκλέους

Υπερείδου•

Αντιφώντος

Αναξαγόρα

Πατρ. Γρηγορίου

Λ. Παπάγου –  Εκκλησία Πέτρου και Παύλου

Σε ποια πάρκα αφορά η απαγόρευση:

Άλσος Αθανάτων: Ναβαρίνου, Βελεστίνου, Σαλαμίνος και Μαρίνου Αντύπα (από πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού έως Πλ. Καραϊσκάκη) 

Άλσος Καλαβρύτων: Καλαβρύτων, Κυδαθηναίων, Βίστι και Μαρίνου Αντύπα (από πλατεία Παλαιών Πατρών Γερ&ανού έως Πλ. Καραϊσκάκη)

Ρέμα Πικροδάφνης: Ορφέως, Λαγκαδίων, Τζαβέλα, Μενελάου και Μαρίνου Αντύπα (από Πλ. Καραϊσκάκη έως Υμηττό)

Άλσος Αγ. Νικολάου: Ηρώς Κωνσταντοπούλου, Θεοτόκη, Καρύστου και Κοτζιά (από πλ. Παλαιών Πατρών Γερμανού έως Πλ. 25ης Μαρτίου)

Δημοτικό Θέατρο: Ναβαρίνου, Σμόλικα, Γαρδίκη, Μνησικλέους και Αλκα&ένους.

Άλσος Δημοκρατίας: Λ. Δημοκρατίας (από Υμηττό έως Πλ. Ανεξαρτησίας), Καραμπάτη, Περραιβού, Επταλόφου και Μαιζώνος.

Αλσος Παπαρηγοπούλου: Δροσίνη, Παπαρηγοπούλου και Λ. Δημοκρατίας (από Υμηττό έως και Λ. Δημοκρατίας)

Άλσος Αναστάσεως: Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου (από Πλ. 28ης Οκτωβρίου έως Αναστάσεως), Αναστάσεως, Ασπασίας, Ξενοφώντος και Δημοκρίτου.

Χαλικάκι: Σαρωνικού, Σολωμού, Ευριδίκης, Κρέοντος, Αίμονος, Αρτάκης και Μαβίλης.

Ο Δήμαρχος

Βασίλης Βαλασόπουλος

Ο Αντιδήμαρχος

Χρήστος Καλαρρύτης

metro coffee

Οι αγώνες της Δημοτικής Αρχής, Βουλευτών, Δημοτικών Παρατάξεων και Πολιτικών Οργανώσεων της πόλης μας για την ονομασία του Σταθμού του ΜΕΤΡO της πόλης μας σε στάση «Ηλιούπολη – Γρηγόρης Λαμπράκης» δικαιώθηκαν.

Την εκδήλωση, που οργανώθηκε το Σάββατο 22/5/2015 στο άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη στην είσοδο της πόλης μας γι' αυτό το σκοπό, τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής:

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής κ. Κακλαμάνης Απόστολος, η Βουλευτής κα Βούλτεψη Σοφία, ο Βουλευτής κ. Αμυράς Γιώργος, οι Περιφερειακοί Â Σύμβουλοι Καστρινάκης Γιώργος και Πατσαβός Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Γρηγόρης Λαμπράκης» ο κ. Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Δήμαρχος Αλίμου Κονδύλης Ανδρέας, εκπρόσωπος από την Αττικό Μετρό Α.Ε., εκπρόσωπος από την Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης, ο αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη κ. Κοντουδάκης Λεωνίδας, ο Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης, η Αντιστασιακή Οργάνωση ΠΕΑΕΑ, οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων της πόλης μας κ. Κοκοτίνης Χρήστος και κ. Σόφης Γιώργος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ηλιούπολης.

ogkodoi dromos
 
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
 
Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για περιορισμό της ανεξέλεγκτης απόθεσης ογκωδών (καρέκλες, στρώματα, τζάμια κτλ.) μαζί με κλαριά και μπάζα, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Παραδείγματος χάρη, χθες το συνεργείο μας επί δύο ώρες μάζευε ογκώδη πίσω από τον Δημοτικό Κινηματογράφο. Δηλαδή στο κέντρο της πόλης!
 
Το τελευταίο τρίμηνο η υπηρεσία περισυνέλεξε πάνω από 1000 σημεία εναπόθεσης ογκωδών. Με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, κατανοώντας την αδυναμία αρκετών συμπολιτών να ενοικιάσουν οι ίδιοι ειδικές σκάφες για την εναπόθεση υλικών ανακαίνισης, η δημοτική αρχή τις εξασφαλίζει δωρεάν με ένα τηλεφώνημα.
 
Σε σχέση με το πράσινο, έχουμε να φροντίσουμε περίπου 2.500 στρέμματα πρασίνου (κλάδεμα, συντήρηση, φυτεύσεις, διανομή λιπάσματος κτλ.) με το 1/3 του προσωπικού που υπήρχε την προηγούμενη δεκαετία.
 
Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε και εδώ ανεξέλεγκτο κλάδεμα των δέντρων και την εναπόθεσή τους σε κοινόχρηστους χώρους που σταδιακά μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης. Δεν ειδοποιείται ο Δήμος για την περισυλλογή αλλά και όταν ειδοποιείται έχουν ήδη μετατραπεί οι εστίες εναπόθεσης σε χαβούζες.
 
 
Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να βοηθήσουν στην προσπάθειά μας για μια καθαρή πόλη, σεβόμενοι τους κοινόχρηστους χώρους. Οποιαδήποτε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της καθαριότητας και του πρασίνου στην πόλη θα πέσει στο κενό αν δεν έχει τη συμπαράστασή σας.
 
Σύντομα με την πρόσληψη συμβασιούχων θα βελτιώσουμε άμεσα την κατάσταση, όμως και πάλι η προσπάθειά μας θα αποτύχει αν δεν έχει τη δική σας στήριξη.
 
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης
Βασίλης Βαλασόπουλος
 

 

valasopoulos

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Τώρα που έσβησαν όλα τα σημεία της φωτιάς στο βουνό μας, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για να μοιραστώ τις σκέψεις μου, τους προβληματισμούς μου αλλά και τις αποφάσεις μου για την επόμενη μέρα στον Υμηττό μας.

Θα σας μιλήσω σαν Πρόεδρος του ΣΠΑΥ (όλες οι λεπτομέρειες για τη δράση του ΣΠΑΥ τους τρεις μήνες που είμαι Πρόεδρος βρίσκονται εδώ: http://www.ilioupoli.gr/useful-lin…/syllogoi/perivallon.aspx) και σαν Δήμαρχος Ηλιούπολης. 

Επιτρέψτε μου πρώτα εκ μέρους όλων να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου αστυνομικού Γιάννη Καλλιντεράκη.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είχαν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του δάσους του Υμηττού. Σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με το Πυροσβεστικό Σώμα και τους συναρμόδιους Διοικητές, τις Εθελοντικές Οργανώσεις και τους υπεύθυνους των Δήμων και της Περιφέρειας, οι δυνάμεις της πυρόσβεσης βρίσκονταν σε πλήρη ετοιμότητα. 

Όλες οι δεξαμενές, τα συστήματα πυρόσβεσης, τα πυροσβεστικά οχήματα, οι δασικοί δρόμοι, ο καθαρισμός συγκεκριμένων περιοχών, βρίσκονταν στο στάδιο υλοποίησης.

Σημαντικό είναι να σας θυμίσω ότι ο ΣΠΑΥ όπως και όλος ο μηχανισμός δασοπυρόσβεσης όλων των δήμων την ώρα της πυρκαγιάς συντονίζεται και καθοδηγείται και πολύ ορθώς από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για την υλοποίηση των παραπάνω παρεμβάσεων στη συγκεκριμένη συγκυρία, ήταν πολύ μεγάλες (κλειστές τράπεζες, μη συμμετοχή εργολάβων στους διαγωνισμούς, ορισμός διοίκησης ΣΠΑΥ τον Απρίλιο, καθυστέρηση στις χρηματοδοτήσεις, γραφειοκρατία ανάθεσης έργων). Παρόλα αυτά, δόθηκε μια ηρωική μάχη η οποία κατόρθωσε να κρατήσει έστω και ένα μικρό μέρος του δάσους ζωντανό.

Θέλω τώρα να απαντήσω ευθέως σε κάποια ερωτήματα που θέτει ο κόσμος για τη λειτουργία συστημάτων προστασίας του Υμηττού.

1. Γιατί δεν λειτούργησαν οι 35 εκτοξευτήρες που βρίσκονται από την Αγία Μαύρα, στον Προφήτη Ηλία και τελειώνουν στα Αστυνομικά στο ύψος του Κολυμβητηρίου; 

Απάντηση: ο Δήμος διαθέτει σύστημα πρόληψης και όχι πυρόσβεσης. Τα κανόνια αυτά ρίχνουν νερό δύο φορές τη μέρα (πρωί και απόγευμα) με σκοπό την πρόληψη της φωτιάς και όχι την κατάσβεσή της. Άρα λειτούργησαν κανονικά τις ώρες που ήταν ρυθμισμένα για να «καταβρέξουν» την περιοχή και να προλάβουν την πυρκαγιά.

2. Οι δεξαμενές στον Υμηττό ήταν γεμάτες και συντηρημένες; 

Απάντηση: όχι μόνο ήταν γεμάτες και συντηρημένες όλες οι δεξαμενές, αλλά ολοκληρώθηκε και η αντικατάσταση των πλαστικών δεξαμενών με μεταλλικές. Εγκαταστάθηκαν μία δεξαμενή των 20 κυβικών κλειστού τύπου που τοποθετήθηκε στο Κορωπί, μία δεξαμενή των 200 κυβικών ανοιχτού τύπου για τα ελικόπτερα που τοποθετήθηκε στα Γλυκά Νερά και πέντε μεταλλικές δεξαμενές των 10 κυβικών, σε Κορωπί, Παιανία και Αγία Παρασκευή προς τα Γλυκά Νερά. 

Έτσι ο ΣΠΑΥ χρηματοδοτεί την συνολική προστασία του Υμηττού ανάλογα με τις ανάγκες και τις ελλείψεις κάθε περιοχής, καθώς το βουνό είναι κοινό και η φωτιά δεν γνωρίζει διοικητικά όρια.

3. Οι δασικοί δρόμοι ήταν προσβάσιμοι και καθαροί; 

Απάντηση: όπου μας επέτρεψε το Δασαρχείο ήταν καθαροί και διανοιγμένοι (οποιαδήποτε παρέμβαση – μελέτη εγκρίνεται από το Δασαρχείο Πεντέλης)

4. Είχαν καθαριστεί τα χόρτα σε όλες τις περιοχές του περιαστικού δάσους; 

Απάντηση: είχε καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα του δυστυχώς όμως δεν ολοκληρώθηκε λόγω του προβλήματος των τραπεζών, της έλλειψης εμπιστοσύνης αλλά και της αδυναμίας έκδοσης εγγυητικών επιστολών από τους εργολάβους καθώς επίσης και της δυσκολίας πληρωμής τους.

5. Καθαρίστηκαν τα μπάζα στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού; 

Απάντηση: δεν καθαρίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους για τους ίδιους ακριβώς λόγους που δεν ολοκληρώθηκε και η παρέμβαση με τα χόρτα.

6. Οι Εθελοντικές Ομάδες είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό και στήριξαν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος; 

Απάντηση: είχαν πολύ καλό εξοπλισμό και έδωσαν ηρωική μάχη δίπλα στους πυροσβέστες για να σώσουν τον Υμηττό.

7. Ήταν εμπρησμός ή όχι; 

Απάντηση: αυτό θα το διερευνήσει το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. Οι ενδείξεις που έχουμε (αλλεπάλληλες εκρήξεις πριν φτάσει η φωτιά στην Ηλιούπολη) μας βεβαιώνουν ότι ήταν εμπρησμός.

8. Από πού ξεκίνησε η φωτιά; 

Απάντηση: από την περιοχή του Βύρωνα όπου και συνελήφθησαν δυο άτομα ως υπεύθυνοι για την πυρκαγιά στον Υμηττό και παράλληλα την ίδια στιγμή «άνοιξαν» τρία μέτωπα στην Ηλιούπολη.

Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

με τη θερμοκρασία που επικρατούσε την προηγούμενη Παρασκευή και με την ένταση του αέρα (9 μποφόρ), δεν υπάρχει σύστημα να μπορέσει να σβήσει τέτοιας έντασης φωτιά. 

Αυτό που θέλω να σας υποσχεθώ είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταπατήσει σπιθαμή γης από τον Υμηττό. Ολοκληρώνουμε σύντομα , σε συνεργασία με τους Δήμους του ΣΠΑΥ, το αρμόδιο Υπουργείο και την Υπηρεσία Αναδάσωσης, την καταγραφή των ζημιών και ξεκινάμε άμεσα την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στις πληγείσες περιοχές (δημιουργία ξύλινων φραγμάτων για να συγκρατήσουν το χώμα και μετά μαζική αναδάσωση).

Η συμμετοχή του κόσμου θα είναι καθοριστική όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να προστατέψουμε το βουνό και την πόλη από τα πλημμυρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Θέλω να είστε αισιόδοξοι και να μου έχετε εμπιστοσύνη. Όπως εδώ και πέντε χρόνια ΜΑΖΙ δεν χάσαμε καμία μάχη απ’ αυτές που δώσαμε, έτσι και αυτή τη φορά ΜΑΖΙ θα κερδίσουμε τη μάχη αναδάσωσης του Υμηττού. Το δάσος μας θα γεμίσει και πάλι ζωή! Από εμάς εξαρτάται!

valasop

ιΟ Δήμαρχος Ηλιούπολης,Βασ. Βαλασσόπουλος

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ηλιούπολης, λαμβάνει καθημερινά πολλαπλά αιτήματα από συμπολίτες μας για συγκομιδή ογκωδών αντικειμένων και μπαζών. Η προσπάθεια που καταβάλει είναι τιτάνια, παρά τη σημαντική έλλειψη προσωπικού.

Την περασμένη εβδομάδα (από 12/5/2015 μέχρι 20/5/2015) έγινε αποκομιδή ογκωδών, κλαδιών και μπαζών σε 119 σημεία σε όλη την πόλη .

" Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να βοηθήσουν στην προσπάθειά μας για μια καθαρή πόλη, σεβόμενοι τους κοινόχρηστους χώρους. 
Οποιαδήποτε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της καθαριότητας και του πρασίνου στην πόλη θα πέσει στο κενό αν δεν έχει τη συμπαράστασή σας.
Η διαφύλαξη της καθαριότητας και υγιεινής της πόλης μας είναι υποχρέωση όλων μας και προς όφελος όλων μας",τονίζει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης,κ.Βασ'ίλης Βαλασσόπουλος

 

OSK ERGA GIPEDO

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο «Αντικατάσταση κουφωμάτων, ανακατασκευή δύο γηπέδων μπάσκετ, διαμόρφωση αύλειων χώρων και λοιπές εργασίες σε δεκαεπτά σχολικές μονάδες στον Δήμο Ηλιούπολης» προϋπολογισμού 450.000 ευρώ την μελέτη του οποίου συνέταξε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης και υλοποιείται από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Υπενθυμίζουμε ότι η θετική αυτή εξέλιξη για την πόλη της Ηλιούπολης είναι το επιστέγασμα της επίμονης διεκδίκησης του προγράμματος από τον Δήμο και της καλής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου με τον ΟΣΚ.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί:

- Εκτεταμένες επεμβάσεις στο συγκρότημα των Πολυκλαδικών , με αντικατάσταση της υγρομόνωσης και σφραγίσεις αρμών διαστολής, στο ΕΠΑΛ, στο 5ο Λύκειο, στο 5ο Γυμνάσιο, καθώς και στο ΚΕΣΥΠ

- Κατασκευή ξύλινης πέργκολας και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας στα Νηπιαγωγεία 1Ο, 5Ο, 14ο

-Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο 11ο Δημοτικό

- Αντικατάσταση των φεγγιτών στις βορινές αίθουσες του 6ου Δημοτικού

Το έργο περιλαμβάνει επίσης

- Την ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ στο 4ο Γυμνάσιο και στο 4ο Λύκειο

- Την αντικατάσταση των σιδηρών κουφωμάτων στα κλιμακοστάσια του 12ου Δημοτικού, με υαλότουβλα,

- Την κατασκευή ξύλινης πέργκολας και την τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας στα Νηπιαγωγεία 6ο, 11ο, 13ο, 19ο

- Την διαμόρφωση του προαύλιου χώρου στο 24ο Νηπιαγωγείο,

και πρόκειται να ολοκληρωθεί το επόμενο τρίμηνο.

Περισσότερα Άρθρα...